Dejan Tomašević sa decom u Takovu (©Srđan Stevanović)
Dejan Tomašević sa decom u Takovu (©Srđan Stevanović)

Dejan Tomašević obradovao decu iz Takova

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 14:15

Usmerava ih da ostvare svoje košarkaške snove

Prve košarkaške table u Srbiji na kojima su ispisani dečiji sportski snovi postavljene su danas u Takovu u dvorištu osnovne škole "Takovski ustanak". Njih je osmislio i obezbedio Dejan Tomašević, jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji naše košarke, sa željom da mališani svaki dan kada se bave sportom mogu da se podsete svojih ambicija. Legendarni as je istovremeno pomogao da se obnovi školski teren u ovom mestu, iscrtaju linije za košarku, poprave golovi za fudbal, a decu su posebno obradovale nove lopte.

Izabrane vesti

"Kada god mogu, trudim se da učinim nešto za svoju zajednicu, za mlade ljude. Možda ovo nekome nije mnogo, ali je iz srca. Zato sam posebno radostan što smo uspeli da obradujemo i iznenadimo decu, ali i zbog toga što su razumela koliko je važno da čuvaju snove, jer je to nešto što nas pokreće. U mom slučaju, kada god mi je bilo teško tokom karijere, ili sam se nalazio na nekoj prekretnici, setio sam se zbog čega sam krenuo da se bavim košarkom i o čemu sam tada maštao. To mi je uvek pomagalo i guralo napred", rekao je Tomašević.

Dejan nije slučajno odabrao školu u Takovu, jer baš na ovom terenu je postigao svoj prvi koš.

"Iz ovog mesta su moji otac Dragomir i majka Branka, koji su takođe pohađali "Takovski ustanak". Vezan sam brojnim nitima za ovaj kraj, a pamtim da smo brat Darko i ja godinama ovde provodili letnje raspuste i jurili za loptom. Prvo smo igrali fudbal od jutra dok ne padne veče, ali smo posle prešli i na košarku. Sećam se te prve košarkaške "utakmice", kada nas je bilo još nekoliko na terenu, uz rodbinu i komšije. Jedva sam loptu držao u rukama, ali sam uspeo da postignem koš. Kako je na ovom mestu i nastala moja ljubav prema košarci, osetio da mi je obaveza i odgovornost da uzvratim na neki način".

Dejan Tomašević sa decom u Takovu (©Srđan Stevanović)Dejan Tomašević sa decom u Takovu (©Srđan Stevanović)

Sreću zbog dolaska slavnog košarkaša u Takovo podelila je i direktorka osnovne škole Branka Žižović.

"Deci su potrebni uzori kao što je Dejan, na čijem primeru će moći da vide da je briga o drugima nešto što je jedna od najvažnijih ljudskih vrednosti. Pored toga što je bio uspešan kao sportista, on je izuzetan čovek i drago nam je što nas je posetio i pomogao da obnovimo teren. Naša škola se trudi da napravi ambijent u kom će svako dete da ostvari svoj puni potencijal i razvija talente, a na to nas obavezuje i činjenica da imamo dugačku i lepu tradiciju. Škola je počela sa radom 1891. godine, a zgradu je podigao Aleksandar Obrenović. Imamo ukupno 159 učenika, koja pohađaju matičnu školu i šest izdvojenih odeljenja, i ovaj teren će im mnogo značiti". 

Dejan Tomašević sa decom u Takovu (©Srđan Stevanović)Dejan Tomašević sa decom u Takovu (©Srđan Stevanović)

Događaju je u ulozi jednog od domaćina prisustvovao i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

"Ideja da se baš na našoj opštini postave prve table sa snovima, kako smo nazvali ovaj projekat, je nešto što nam se svima odmah dopalo i sa zadovoljstvom smo to podržali. Poruke dece o tome šta sanjaju, šta žele da budu, šta je to što ih motiviše i kako sebe vide jednog dana na terenu je inspiracija i za sve nas. Hvala Dejanu na poseti i pomoći, a nadamo se da će zahvaljujući tome na ovom terenu izrasti neki novi talenti srpskog sporta i košarke".


tagovi

Dejan Tomašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara