Lebron Džejms i Stef Kari (©AFP)
Lebron Džejms i Stef Kari (©AFP)

Dejvis svuda po terenu, Džejms ga pratio, Rasel i Šreder dopunjavali: Brejk Lejkersa protiv šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 07:03

Golden Stejt ponovo poražen na startu serije

Nakon što su gubili 0:2 od Sakramenta, Golden Stejt Voriorsi ponovo su poraženi na startu plej-of serije. Ovaj put od Los Anđeles Lejkersa - 112:117, za brejk gostiju već u prvom okršaju ovih timova, koji se susreću u doigravanju posle čak 32 godine.

Lejkersi su ti koji su morali dužim putem, kroz baraž za plej-of u kom su tek u produžetku eliminisali Minesotu, ali potom su dobili Memfis 4:2, dok je Golden Stejt igrao sedam mečeva sa Sakramentom i uz veću neizvesnost izborio prolaz u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Deluju Voriorsi umorno i pitanje je da li će moći da učine nešto više protiv dobro uigranog i zahuktalog rivala. Mnogo više raspoloženih igrača imali su gosti u svojim redovima, a prednjačio je Entoni Dejvis. Već u prvom poluvremenu njegov učinak glasio je 23 poena i 11 skokova, uz šut iz igre 9/10, a po povratku sa odmora samo je nastavio gde je stao. Na kraju, meč je završio sa 30 poena, 23 skoka, 5 asistencija i 4 blokade.

Sjajno ga je pratio Lebron Džejms, veteran, spreman da još jednom zablista, Svoj četvrti plej-of okršaj sa Lejkersima započeo je ubacivši 22 poena, uz 11 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Zadrhtala mu je ruka na liniji slobodnih bacanja u finišu, ali bez posledica po njegov tim. Na suprotnoj strani Džordan Pul je dvaput bio neprecizan, da bi potom Denis Šreder realizovao oba penala i na 2.7 sekundi do kraja doneo gostima iz Los Anđelesa nedostižnih pet poena prednosti.

Nemac je meč završio sa 19 poena, koliko je ubacio i D'Anđelo Rasel, uz šest asistencija.

Na suprotnoj strani Stef Kari je ubacio 27 poena, Klej Tompson 25, a Džordan Pul 21. Sva trojica imali su i po šest pogođenih trojki (Golden Stejt ukupno 21/53 za tri), ali to im nije bilo dovoljno da iskoriste prednost domaćeg terena u prvom meču. Kao ni 10 poena, uz 23 uhvaćene lopte i 5 asistencija Kevona Lunija.

U prethodne četiri plej-of serije protiv Lejkersa, Lebron Džejms je bio igrač Klivlenda i samo jednom je izašao kao konačni pobednik. Bilo je to u velikom finalu 2016, nakon preokreta od 0:2 i 1:3 na 4:3. Ovaj put, kao nikad pre, njegov tim je prvi poveo u seriji, a do još jednog brejka protiv aktuelnih šampiona i duplirane prednosti probaće da stigne u petak (03:00).

NBA - POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Golden Stejt - L.A. Lejkers 112:117 /0:1 u seriji/

/Kari 27, Tompson 25 - Dejvis 30p, 23s0k Džejms 22p, 11sk/





tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeStef KariLebron DžejmsLos Anđeles LejkersGolden Stejt VoriorsEntoni Dejvis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara