Deni Avdija i Luka Dončić (©Reuters / ©MN Press)
Deni Avdija i Luka Dončić (©Reuters / ©MN Press)

Deni Avdija pričao o Dončiću: Fantastičan je igrač, ali je imao dosta sreće

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 16:49

Košarkaš Makabija u podkastu Omrija Kaspija govorio o slovenačkoj zvezdi

Među imenima na koje treba obratiti pažnju na ovogodišnjem NBA draftu nalazi se između ostalih Deni Avdija, jedan od najboljih mladih košarkaša u Evropi. Igrač Makabija ciljaće čak prvih pet pozicija, pošto je tokom poslednje dve sezone na Starom kontinentu ostavio veliki trag.

Kao neko ko bi uskoro mogao da napravi prve korake u NBA ligi, Avdija je u podkastu svog saigrača Omrija Kaspija odlučio da progovori o još jednom igraču koji se na sličan način domogao nastupa „preko bare“. Naravno, reč je o glavnoj zvezdi Dalas Maveriksa, Luki Dončiću, koji je od samog starta stavio NBA pod svoje rukovođenje.

Izabrane vesti

Igrač Makabija istakao je da njemu lično niko nikada nije dao ništa u Evroligi i da je jako teško domoći se 20 minuta po utakmici u timu kao što je Makabi ili Real u Lukinom primeru.

„Ništa nije moguće, osim ako niste Luka Dončić. Video sam ga kako igra nekoliko puta i pomislio sam – zašto da ne? Mogao bih da uradim isto to. Treba samo da reagujem odmereno, zrelo, da preuzmem odgovornost i da polako osvajam minutažu, te postanem važan deo rotacije“, kaže Avdija.

Ipak, ističe Avdija da je Dončić donekle imao malo sreće, iako ništa ne želi da oduzme od velikih uspeha slovenačkog košarkaša.

„Možete nešto dodati ili oduzeti, ali mislim da, pored toga što je fantastičan igrač, da je Dončić imao dosta sreće u svojoj karijeri. To što postižete 30 poena u NBA ligi po utakmici nije nešto što odjednom dolazi, zato mislim da je došao na pravo mesto u pravo vreme. Rik Karlajl je sjajan trener, baš po njegovoj meri. Sa Markom Kjubanom na čelu kluba i Dirkom Novickim u timu… Sve je bilo skockano za Luku“, zaključuje Deni.


tagovi

Deni AvdijaLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara