Deni Grin i Džoel Embid (©AFP)
Deni Grin i Džoel Embid (©AFP)

Deni Grin o MVP trci: Embidu ne pomaže što nema agenta, opljačkali su ga prošle godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 18:30

Bivši NBA šampion i saigrač kamerunskog centra se dotakao poslednjih dana veoma aktuelne teme o nagradi za najkorisnijeg igrača NBA lige

Trka za MVP-a NBA lige ulazi u ciljnu ravninu. Zna se da se najkorisniji igrač bira samo na osnovu nastupa i rezultata u ligaškom delu sezone koji će zvanično biti okončan 9. aprila. Već je prilično jasno da će nagradu osvojiti Džoel Embid ili Nikola Jokić. Poslednjih par nedelja je zbog odličnih martovskih izdanja u centru pažnje Kamerunac iz Filadelfije, a brojne dileme bi mogao da otkloni i predstojeći sudar dvojice centara u noći između ponedeljka i utorka, u Bol areni (03.30).

Biće neizvesno do poslednjeg trenutka, članovi medija koji imaju pravo glasa imaće težak posao da se odluče i evidetno je da će nijanse odlučivati.

Izabrane vesti

I dok je Nikola u trci za treću uzastopnu MVP nagradu, Embidu bi bila prva. Dugo je i minule sezone dobijao podršku, ali je Jokić na kraju odneo ubedljivu pobedu sa 169 poena više. Deni Grin ipak smatra da je Džoel uskraćen za najveće individualno prizannje u košarci.

"Džoela su opljačkali prošle godine. Moglo je da ode u oba pravca, ali imao je strašnu godinu i bila je to prilika da osvoji. Ove godine mu pomaže što niko ne želi da vidi igrača da osvaja tri uzastopne MVP titule", rekao je bivši NBA šampion i nekadašnji Embidov saigrač u podkastu "Green Room".

Veruje i da je problem kamerunskog centra to što nema agenta.

"Budite sigurni, potpuno sam svestan u kakvom svetu živimo, kao i da određene stvari igraju ulogu u određenim situacijama. Mediji drugačije glasaju, a činjenica da Džoel Embid nema agenta mu sigurno nije od pomoći. Rekao bih da se su promenili kriterijumi glasanja".

Na kraju podvlači da obojica zaslužuju nagradu, mada je prilično jasno ko ima Grinov glas.

"Džoelove prethodne dve sezone su neverovatne, zaslužio je jednu nagradu i mislim da je vreme. Jokić ih je zasluženo osvojio, ako bi bio MVP i ove, ne bi bilo nezasluženo. Kada se pogledaju brojke i činjenica da je njegov tim prvi na Zapadu, konferenciji sa verovatno kvalitetnijom konkurencijom, igra sjajno treću godinu zaredom, ali Embid takođe ima strašne brojke. Kako obojica igraju, niko neće biti ljut ko god da bude proglašen", zaključio je Deni Grin.



tagovi

Džoel EmbidDeni GrinNikola JokićMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara