(©FIBA)
(©FIBA)

Denise, šta ti bi?! Bacao cigle, šutirao 4/26 protiv Letonaca, umalo tragičar: Najgori meč u karijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.09.23. | 14:31

Ni Šrederu nije baš najjasnije šta se dogodilo…

Da su opasni – jesu. Da su imali sreće u poslednjim sekundama – jesu i te kako.

Završilo se dobro po Nemce, prošli su u polufinale Mundobasketa. Rival će im biti Amerika, a ogroman kamen pao je sa srca Denisu Šrederu. Onaj vodenični, težak kao tuč. Da se drugačije okončalo, svi bi upirali prstom u njega. Ne bi ga oprali “ni Dunav, ni Sava” iliti u njegovom slučaju ni Rajna, ni Majna.

Izabrane vesti

Neshvatljive greške pravio je NBA as, prva zvezda tima nije ličila na sebe. Malo je nedostajalo da “pokopa” Nemačku. Sve dok je bio u igri – a, Gordon Herbert ga je držao preko 30 minuta u igri, bio je na parketu i tokom poslednjeg poseda – živi su bili Litvanci.

Svako ima loš dan. Ovaj današnji Šrederov nije bio loš, nego katastrofalan. Odigrao je ispod svakog nivoa i umalo bio tragičar. Nemci su imali napad za overu prolaza, igrač Toronto Reptorsa je odlučio da sam završi akciju… Krenuo je na ulaz, nabacio loptu – samo do prvog obruča. Bilo je to najdužih osam sekundi u Denisovom životu.

Davis Bertans je pokupio skok i srećom po nemačkog plejmejkera digao se sa osam metara. Nije pogodio za pobedu i prolaz, Letonce je jedna lopta izbacila, a Denis Šreder je sa ironičnim osmehom napustio teren. Osmahivao je glavom, znao je koliko malo je nedostajalo da sve uprska. Trunka.

Odigrao je utakmicu za zaborav. Bacao je cigle, imao šut 4/26 protiv Letonaca. Ispucao je osma trojki u prazno. Sve skupa indeks minus 10. Dobro bi moralo da se pročeprka po istorijskim knjigama da bi se pronašao dvocifreni minus.

“To je verovatno najgora utakmica koju sam odigrao”, procedio je Denis Šreder.

A, do četvrtfinalnog duela sa Letoncima igrao je vrhunski na Mundobasketu. Kada se uračuna i meč za zaborav, na proseku je od 18 poena i nešto preko šest asistencija. Poenterski gledano najbolji je bio protiv Australije, zaustavio se na 30. Dok je Slovencima isporučio 24 poena i fenomenalnu izvedbu potkrepio sa deset nameštenih koševa saigračima. Dabl-dabl učinka. Često je bio blizu njega.

Zasigurno se i Gordon Herbert zapitao: “Denise, šta ti bi?!”

No, ima Denis Šreder momente kroz karijeru kada upadne u crnu rupu, kada se stopi sa njom i počne da usisava sve oko sebe. Da vuče i saigrače ka ponoru. Danas su se oduprli, a on ispucao loš dan na prvenstvu. Zapravo, ne loš, već užasan.

Potrošen je, što znači da bi stari Denis Šreder ili onaj pravi trebalo da se ukaže na terenu već u petak protiv Amerike. Bude li tako – možda će Nemci imati šta i da traže. Nastavi li u kontraritmu – crno im se piše.

Za polufinale im je potreban kao hleb nasušni.


tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija NemačkeDenis Šreder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara