Moris i Barton (©AFP)
Moris i Barton (©AFP)

Denver nastavlja da menja tim: Barton i Moris otišli u Vašington za malo šampionskog iskustva

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 17:35

I igrača koji bi mogao da postane rekorder NBA lige po broju promenjenih klubova

U iščekivanju "free agency" koji počinje u ponoć između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu, Denver nastavlja da menja tim kako bi naredne jeseni pokušao da napadne šampionski prsten. Prema izveštajima čuvenih NBA insajdera, Nagetsi se nalaze pred kompletiranjem trejda sa Vašingtonom gde će put glavnog grada ići Vil Barton i Monte Moris, dok će se u Kolorado preseliti Kentavijus Koldvel Poup i Iš Smit.

Denver se rešio čoveka koji je često obeležavan kao veliki problem u rotaciji Majkla Melouna, doduše i plejmejkera koji je prošle sezone uskočio na poziciju prvog organizatora igre posle teške povrede Džamala Marija. Barton je počeo svih 71 utakmicu, koliko ih je odigrao prošle sezone, dok je Moris od 74 meča bio među pet u 73.

Izabrane vesti

Svakako interesantna odluka Denverove uprave, mada ne i tako loša. Ekipa je dobila malo šampionskog iskustva u Koldvel Poupu, igrača koji u poslednje dve sezone stabilno šutira trojke na nivou od oko 40 odsto, dok je defanzivno iznad proseka za najjaču košarkašku ligu sveta. Tokom proteklih pet godina prosečno beleži 11,5 poena, 3,3 skoka i 1,8 asistencija za 28 minuta na parketu. Koldvel Poup treba da dobije još nešto više od 14.000.000 dolara za poslednju godinu ugovora koji je potpisao još u Lejkersima. Bio je jedan od najvažnijih igrača rotacije u šampionskom pohodu Jezerdžija na šampionski prsten 2020. u “balonu“.

Četvrtak, 18.30: (3,05) Letonija (15,0) Srbija (1,45)

S druge strane, Smit je neko ko i pored pozamašnog iskustva igranja u NBA i dalje nije uspeo da pronađe svoju idealnu sredinu. Iskusni plejmejker će, pod uslovom da odigra bar jedan meč za Denver, postati igrač sa najviše promenjenih klubova u istoriji takmičenja - 13 iz 13 sezona! Smit se profilisao kao brz plejmejker sa solidnim šuterskim karakteristikama, ali je upitno koliko je njegovo dovođenje bolje od onoga što je dosad pružao Monte Moris koji je, ne treba zaboraviti, bio među ključnim rezervama u Denverovoj ofanzivi na konferencijsko finale 2020. Smitova plata od 4.300.000 dolara garantovana je samo pod uslovom da ostane u ekipi do petka. Tokom karijere je na 7,6 poena, 3,9 dodavanja i 2,5 skokova za 20 minuta u igri.

Denver se uoči drafta rešio Džamajkala Grina koga je poslao u Oklahomu za 30. pika sa ovogodišnje lutrije, odnosno Pejtona Votsona sa UCLA. I dalje se čeka da Nikola Jokić potpiše monstruozan ugovor, najvredniji u istoriji košarke od 260.000.000 dolara, dok su brzo utihnule priče o njegovoj ideji da Vasilije Micić dođe u Kolorado.


tagovi

Monte MorisVil BartonIš SmitKentavijus Kaldvel PoupDenver NagetsVašington VizardsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara