Li i Jokić (©AFP)
Li i Jokić (©AFP)

Denver usijanog Karija gasio benzinom, Jokića i saigrače progutala vatrena stihija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.03.22. | 06:42

Simultanka najboljeg šutera u ligi i novi dabl-dabl srpskog centra

Ovo je onaj dan kada je Stef Kari nezaustavljiv, kada mu sve - ili skoro sve - polazi za rukom. Denver je maltretirao Golden Stejt, držao mu je čas košarke tri puta uzastopce i izluđivao je učenike Stiva Kera. Prvi je test položio Stef Kari. Učinak - bespkrekoran. Simultankom je prekinuo Denverov niz od tri trijumfa u direktnim okršajima, a putem najboljeg šutera NBA lige krenuo je Džordan Pul, koji je izrastao u meč-vinera - 113:102.

Golden Stejtova mašinerija je u fazi popravke, doteže glavni mehaničar šrafove i pokušava da je dovede na šampionski nivo. Za sve ove godine, protkane povredama Kleja Tompsona, jedna stvar se nije menjala - uloga glavnog vozača ostala je namenjena Stefu Kariju. I kada nije imao apsolutno nikakvu ispomoć, uspevao je donekle da se trka. Sada je spreman da ponovo izbije na čelo kolone, jer njegova desna ruka je tu, a dobio je Kari svežu krv u vidu Džordana Pula. Sezona odmiče, a Pul upija kao sunđer i postaje hladnokrvan kao prva haubica lige.

Izabrane vesti

Nikola Jokić je nadjačan u koloradu i zaustavljen je u pohodu na novi tripl-dabl - nedostajala mu asistencija za taj podvig - a Denver je sprečen da udari i četvrtu recku ove sezone na tabli pored Golden Stejtovog imena. Uloga glavnog negativca u Koloradu dodeljena je - po mišljenju mnogih - najboljem šuteru današnjice, dok se u glavnoj sporednoj ulozi u slavljeničkom timu našao Pul. Gledajući samo završnicu, na dodelu Oskara izašli bi zajedno.

Teško ih je odvojiti, idu u paketu. U dramatičnoj završnici srasli su kao nokat i meso, i pitanje je da li bi Kari, iako mu je ruka bila vruća veći deo meča, uspeo sam da izgura prekid Denverove seije. Ili bi to bio novi prekid Golden Stejtovog filma... Nešto nalik onom hičkokovskom raspletu iz San Franciska, kada je Monte Moris pogodio preko ruke i ostavio u šoku kompletan Golden Stejt.

Od Stefa Karija dobio je Golden Stejt veštačko disanje, tura kiseonika od 18 poena omogućila njegovim saigračima da krv ponovo prostruji do mozga. Ušao je Kari u otvoreni rat sa Nikolom Jokićem u finišu, nadmudrivali su se u Bol areni, bile su pata karte. Na Jokićeve bravure odgovarao je Kari vrtenjem čuvara, pružao im je besplatnu vožnju na ringišpilu, a sve se završavalo traženjem saigrača po ćoškovima. Klej Tompson pucao je ćorke kada se lomilo - u meču kola ubacio 18 poena - ali Voriorsi su imali i drugu proverenu opciju.

Mozak operacije promenio je taktiku, targetirao je Džordana Pula kao čoveka koji će rešiti derbi. I nije pogrešio. Namirisao je Kari gde čuči meč-viner, nahranio je Pula loptama, a ovaj je timu vratio sa dve vezane trojke. Džordan Pul je danas šerif u državi Kolorado.

Dva puta su košarkaši Denvera udvajali Stefa Karija - oba puta im se to obilo o glavu kada je poslao loptu do momka koji je postigao 21 poen. Bio je hladan kao špricer, uspeo je i da ohladi sve usijane glave u Koloradu. Poništio je tačdaun pasove Nikole Jokića, koji je bio brži i od kamere.

U nekoliko navrata je Stiv Ker posle Jokićevih minijatura i menjanja ritma morao da gasi požar pozivanjem tajm-auta. Ništa nije palilo dok umor nije učinio svoje kod Denvera, a Kari se razgoropadio. Sve je počelo trojkama sa deset metara, a završilo se plesom Voriorsa po njegovim taktovima. Cedio je Jokić suvu drenovinu i iscedio je 23 poena, 12 skokova i devet asistencija uz po jenu ukradenu i blokadu, a najveća ispomoć bio u je Monte Moris sa 19 poena. Golden Stejtovu tešku artiljeriju predvodio je Stef Kari sa 34 poena, Džordan Pul ubacio je 21, a po 18 poena dodali su Klej Tompson i Džonatan Kuminga, koji je u prvom poluvremenu imao sjajno zakucavanje na dodavanje Nenada Bjelice. Profesorski je Bjelica podvalio loptu, bila mu je to jedna od tri asistencije, a u pobedi Voriorsa učestvovao je i sa četiri poena, i po dva skoka i ukradene lopte.

NBA LIGA - REZULTATI

Petak

Filadelfija - Bruklin 100:129

/Embid 27 - Durent 25/

Denver - Golden Stejt 102:113

/Jokić 23 - Kari 34/



tagovi

Nikola JokićStef KariKlej TompsonDemarkus KazinsEndrju ViginsNemanja BjelicaMonte MorisEron Gordon

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara