Jokić protiv Lejkersa (© Reuters)
Jokić protiv Lejkersa (© Reuters)

Denver već ima plan za narednu sezonu: Idemo na titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 10:01

„Kad sam došao imali smo 33 pobede, sad smo u finalu Zapada“, podseća Nikola Jokić

Završena je bajka. Sve je bilo kao u snu: onaj preokret protiv Jute, pa povratak otpisan protiv Klipersa, međutim, sudar sa drugim timom iz Los Anđelesa bio je koban za Denver. Sastav iz Kolorada nije mogao do još jednog čuda, iako je u svih pet utakmica finala Zapadne konferencije namučio Lejkerse.

I pokazao da je ojačao, da su mu mišići stasali za borbu sa najvećima, da u perspektivi može više nego što je mogao ranije.

Izabrane vesti

Kad sam došao pre šest godina, imali smo 33 pobede za sezonu, sada smo u finalu Zapadne konferencije. Zanimljivo je razmišljati o ogromnom napretku. Kao igrač sam neverovatno napredovao, kao i svi mi kao tim, kao čitava organizacija“, sagledava Nikola Jokić pozitivne stvari, uprkos eliminaciji Nategsa (1:4).

Lebron Džejms i Antoni Dejvis su bili, ako ništa drugo, odmorniji. Igrali su samo po pet utakmica protiv Portlanda i Hjustona, za razliku od ekipe Majkla Melona koja se energetski i mentalo potrošila dvema majstoricama u ranijim rundama doigravanja. Na ovako visokom nivou to je velika razlika.

Borimo se i to je jako važno. Ponovo smo gubili 16 poena i nismo se predali. Nismo odustal. To je nešto što će biti naš pristup i naš cilj narednih godina“, dodao je Jokić, koji je pohvalio plejmejkera Džamala Marija, istakavši da očekuje da bude vođa tima u narednoj sezoni. Neverovatan je. Naš je lider. Borac. Takmičar je koji ne odustaje. Izvanredan šuter. Igrao je sjajno“.

Denver će pokušati dogodine da napravi iskorak. Trener Majk Meloun uveren je da trenutni kadar ima još prostora za napredak.

Ponosan sam. Šta još da tražim od ovakve grupe igrača? Bili su posvećeni, požrtvovani, svašta su prošli kroz 82 utakmice i plej-of… Ne mogu da budem ponosniji. Želim da se sećaju ovog osećaja, da ga iskoriste kao motivaciju. Sve šampionske ekipe moraju da prođu kroz bol poraza. Ovde se ništa ne poklanja. Volim ovu grupu igrača. Ne bi trebalo da budu zadovoljni što su bili u finalu konferencije, naš cilj je i dalje titula”.

Utisak sa strane je da je Denveru potrebno makar još jedno vrhunsko pojačanje. Primera radi, Lejkersi imaju Lebrona i Dejvisa, Nagetsi Jokića i Marija. Nije to isti nivo. Za prste je potrebno proširiti kadar.

Kod nas je sve bilo organski, igrači su sazrevali i gradili se. Lejkersi su nas dobili 4-1, ali je serija bila neizvesnija od tog rezultata. Raduje me rast, zrelost mojih igrača, mogu samo da budu bolji. Vratićemo se, cilj je titula. Imamo nekoliko nedelja da uđemo u sebe, vidimo ko smo, vidimo kako da budemo bolji. Bila su velika očekivanja za mladi sastav, bilo je pitanje kako će se nositi sa pritiskom, ali je ekipa igrala sa radošću, ne sa pritiskom. Zbog toga smo se i vratili dvaput sa zaostatka od 1:3”, dodao je Meloun.


tagovi

DenverDenver NagetsNikola JokićMajk Meloun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara