Foto: AFP
Foto: AFP

Denver zatvorio Bukera, javili se Bridžes i Pol, Jokić na skok od dabl-dabla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 06:22

Rapsodija Sansa u drugom poluvremenu za pobedu u prvom meču polufinala Zapadne konferencije - 122:105

Neizvesno u četvrtfinalu protiv Portlanda, ništa manje uzbudljivo na drugoj strani sa Los Anđeles Lejkersima. A ako se po jutru dan poznaje, Finiks i Denver su nam u polufinalu Zapadne konferencije pripremili novi spektakl. U prvom meču, u utakmici paklenog ritma, Sansi su furioznom igrom na prelazu iz treće u četvrtu deonicu preokrenuli rezultat i poveli u seriji – 122:105.

Ništa u uvodnim minutima meča nije ukazivali na rutinski pobedu Finiksa. Štaviše, Denver je u većem delu prvog poluvremena bio u vođstvu, mada se u tim trenucima činilo da će se do kraja igrati na jedan posed.

Izabrane vesti

Delom i zbog toga što Devin Buker nije mogao da "divlja" kao u poslednje dve utakmice protiv Lejkersa. Ekipa Denvera je uspela da ga "zatvori" maksimalno i ograniči na 21 poen, s tim da je poslednjih šest došlo u poslednjoj četvrtini, kada je meč već odavno bio rešen, a Majkl Maloun krajem iste odlučio da odmori startnu petorku.

Do tada Denver se dobro držao. Tokom praktično čitavog prvog poluvremena Nagetsi su bili u prednosti, doduše, nikako nisu uspevali da se odlepe od rivala, da bi u uvodnih pet minuta nastavka stekli maksimalnih 10 poena razlike. Delovalo je da se utakmica u tom trenutku lomi. Zapravo, i jeste, ali je malo ko mogao da zamisli scenario koji je usledio. Sansi su pri rezultatu 63:72 napravili seriju 16:0, okrenuli rezultat i ostavili Nagetse u prašini.

Prašini koju su usled Bukerove nešto tiše partije podigli Mikal Bridžes i Kris Pol. Krilo Finiksa nije se previše isticalo u četvrtfinalu, ni u jednom od šest mečeva sa Lejkersima Bridžes nije ubacio više od 13 poena, ali je večerašnji meč završio kao najefikasniji pojedinac, ubacivši 23 poena.

Serija 34:9, koju je sa dva uzastopna hica zatvorio upravo Pol donela je Sansima kontrolu nad utakmicom u poslednjih desetak minuta, a popularni Si Pi je meč završio dabl-dabl učinkom (21 poen, 11 asistencija), i tako ušao u društvo Stiva Neša i Džona Stoktona kao jedini igrač sa 36 ili više godina koji je u meču plej-ofa postigao više od 20 poena i zabeležio više od deset asistencija u prethodne tri decenije.

Na drugoj strani našeg Nikolu Jokića je od dabl-dabl učinka delio jedan skok. Centar Denvera je ubacio 22 poena, uhvatio devet i ukrao dve lopte, a imao je i po tri asistencije i rampe. Sa 18 poena pratio ga je Aron Gordon, Majkl Porter Džunior je dodao 15, a Fakundo Kampaco poen manje. U ovakvoj utakmici visokog tempa, kada je kod Džokera bio vildjiv umor, bila mu je potrebna podrška. Više nego ikada ranije tokom plej-ofa zafalio je Džamal Mari. Ali koga nema, bez njega se mora.

NBA REZULTATI

Ponedeljak

Bruklin - Milvoki 125:86 (2:0 u seriji)

/Durent 32 - Adetokunbo 18/

Finiks - Denver 122:105 (1:0 u seriji)

/Bridžes 23 - Jokić 22/


tagovi

NBA plej-ofDenver NagetsFiniks SansNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara