Foto: AFP
Foto: AFP

Denverov orkestar ubedljivo svirao, Jokić briljantno dirigovao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 05:30

Srpski centar svaku utakmicu ove sezone završio dabl-dablom, Pokuševski bez poena

Početak sezone za Denver daleko je od idealnog, ali ekipa Majkla Malouna je protiv Oklahome bila inspirisana za komponovanje najlepših košarkaških simfonija. Orkestar je svirao, a dirigentska palica najčešće je bila u rukama Nikole Jokića koji je zadržao konstantnost od starta sezone i ponovo ubedljivo punio najbitnije statističke kolone. Od druge četvrtine Nagetsi su počeli nemilosrdno da usisavaju rivala u svoj raznovrsni napadački vrtlog iz kojeg Tanderi nisu useli da pronađu izlaz - 119:101.

Domaćin je uništio rivala u skoku sa čak 17 uhvaćenih lopti više (58 naspram 41), i treći put uzastopno prebacio brojku od 50 u pomenutom segmentu. Srpski centar je nastavio praksu po kojoj je u svakoj utakmici od starta sezone imao najmanje dabl-dabl učinak (14/14). U prvoj četvrtini, jedinoj u kojoj je Oklahoma imala koliku toliku prednost, as Denvera je upisao čak 15 poena. Utakmicu je završio sa 27, uz 12 skokova, dok su mu četiri asistencije falile za šesti ovosezonski tripl-dabl, odnosno 47 u karijeri. Jokićev učinak dodatno dobija na težini kada se u obzir uzme činjenica da je poslednju četvrtinu presedeo na klupi, odnosno da ga je ostvario za 28 minuta na terenu.

Izabrane vesti

Ali više od individualnih brojki do izražaja je došla lakoća sa kojom su Nagetsi kreirali akcije. Bio je to verovatno njihov najbolji košarkaški sklad od starta sezone, pa su čak sedmorica domaćih košarkaša duel završila sa dvocifrenim brojem poena. Čitava ekipa bila u elementu, čak je i ne naročito statistički zapaženi Fakundo Kampaco uspeo da sa malo svoje magije uveliča briljantnu predstavu Denvera.

Zapažene role u redovima pobedničkog tima imali su Monte Moris sa 15 poena, četiri skoka i pet asistencija i Pol Milsep sa 13 poena i 12 uhvaćenih lopti. Ekipu Oklahome predvodio je Dort sa 20 poena, dok se najmlađi košarkaš NBA lige Aleksej Pokuševski nije upisao u strelce, zabeleživši četiri skoka i jednu asistenciju.

Na kraju, iako su Nagetsi u jednom momentu u poslednjoj deonci imali plus 29 koliko iznosi i njihov najubeljiviji trijumf protiv Oklahome, ipak nisu uspeli da pomere granicu, ali je pobeda od 18 poena razlike bila dovoljna za drugo najubedljivije ovosezonsko izdanje.

Juta je u isto vreme nastavila sada već ozbiljnu seriju pobeda, a do šestog vezanog trijumfa došla je na krilima svog najboljeg košarkaša Donovana Mičela. Ekipa Džeza savladala je Nju Orleans sa 118:102, a Mičela je šut izvanredno služio, pa je duel završio sa devet pogodaka iz 15 pokušaja, odnosno 60 posto šuta iz igre. Pokušao je da mu se suprotstavi Zajon Vilijamson, uspeo čak da ga košgeterski nadmaši (32 poena), međutim prevagu je odneo veći broj raspucanih pojedinaca u ekipi Jute, kao i novo mostruozno skakačko veče Rudija Gobera (13 poena) koji je sa 18 uhvaćenih lopti napravio razliku u tom segmentu igre.

Sa nizom od šest pobeda Jutu krasi najbolja forma na zapadu i uspela je da se izjednači sa Los Anđeles Klipersima na drugoj poziciji, dok braniocima šampionksog prstena Los Anđeles Lejkersima diše za vratom.

NBA - REZULTATI

Denver - Oklahoma 119:101

/Jokić 27 - Dort 20/

Juta - Nju Orleans 118:102

/Mičel 28 - Vilijamson 32/



tagovi

Nikola JokićDenverDenver Nagetsoklahoma denverOklahoma Siti TanderAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara