Dža Morant (©AFP)
Dža Morant (©AFP)

Derbi ispunio očekivanja: Atraktivno i uzbudljivo; Morant briljirao, ali se nije radovao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.22. | 04:30

Nju Orleans pred svojom publikom bolji od Memfisa- 113:102

Bilo je atraktivnih poteza, posebno se istakla trojka Dža Moranta sa polovine terena uz zvuk na kraju prve deonice, ali bilo je i napeto do samog kraja. Duel Nju Orleansa i Memfisa opravdao je epitet derbija večeri i pokazao da su u pitanju timovi pred kojima je svetla budućnost.

Domaći Pelikansi slavili su 113:102 pošto su imali više raspoloženih igrača u svojim redovima. Čak šestorica završilo ih je meč s dvocifrenim brojem poena, dok ih je na drugoj strani bilo duplo manje.

Izabrane vesti

Prednjačio je ponovo sjajni Morant sa 36 poena za 36 minuta (13/27 iz igre, 2/6 za tri), uz sedam skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte. Samo u prvom poluvremenu pisao je 24 poena za 17 minuta, međutim, nije 23-godišnji bek imao adekvatnu podršku saigrača. Daleko iza njega, na 19 poena, ostao je Dilon Bruks, a po statističkom učinku vredan pomena iz gostujućeg tima bio je još samo Brendon Klark sa 15 poena i 13 skokova, ali i četiri blokade i tri asistencije. Odličan u odbrani bio je i Džaren Džekson sa pet blokada, ali je u napadu pogodio tek tri od 14 šuteva (za tri je šutirao 0/7), uz jedno slobodno bacanje.

Do poslednje četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, a razlika nijednom nije bila dvocifrena. I onda je početkom odlučujuće deonice Nju Orleans pojačao tempo, imao više opcija u napadu i prvi put otišao na preko "+10" kada je poveo 103:91. Umeli su domaćini potom mirno da privedu meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Si Džej Mekalum sa 30 poena i devet asistencija. Ubacio je sedam trojki iz 13 pokušaja, a iz igre šutirao 11/23. Pratili su ga Brendon Ingram i Leri Nens sa po 19 poena, te Trej Marfi sa 13, Hose Alvardo sa 12, Herbert Džons sa 10...

Memfisu je bio ovo drugi uzastopni poraz, ali je i dalje peti na tabeli Zapadne konferencije sa 9-6, a Nju Orleans se sa tri pobede u poslednja četiri meča poboljšao na 8-6.

NBA - REZULTATI

Nju Orleans - Memfis 113:102

/Mekalum 30 - Morant 36/

Dalas - L.A. Klipers u toku

Juta - Njujork u toku

Portland - San Antonio u toku

Sakramento - Bruklin u toku



tagovi

NBA ligaDža Morant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara