Kifer Sajks i Kevon Luni (Foto: AFP)
Kifer Sajks i Kevon Luni (Foto: AFP)

Desetkovana Indijana srušila Voriorse u produžetku, bivši igrač Milana zasenio Karijevih 39 poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 07:01

Pejsersi bez gotovo kompletne prve petorke oborili na pleća drugi tim lige, Nemanja Bjelica solidan u poraženoj ekipi

Iznenađenje u San Francisku. Indijana je bez pomoći Domantasa Sabonisa, Majlsa Tarnera, Kerisa Laverta i Malkolma Brogdona srušila Golden Stejt Voriorse - 121:117 (110:110). Bila je na pragu poraza, ali trojkom Džastina Holideja u poslednjim sekundama regularnog dela izborila prodzžetak, u kojem je serijom 10:0 stekla kapitalnu prednost i upisala pobedu. Ključnu rolu u završnici odigrao je bivši igrač Olimpije Milano, Turk Telekoma i Panatinaikosa Kifer Sajks, koji je sa pet vezanih poena u pretposlednjem minutu slomio otpor domaćina i doneo Pejsersima velikih, a ispostaviće se i nedostižnih pet poena prednosti.

Neverovatan rasplet u Čejs centru. Ratnici su držali konce igre u prvom poluvremenu, a onda je usledila rezultatska klackalica. Ipak, posle serije preciznih penala Stefa Karija stekao se utisak da će domaćin ipak opravdati ulogu favorita. Sa četiri vezana bacanja odveo je Golden Stejt na plus tri u poslednjem minutu, ali Džastin Holidej je odbio da se preda. Opalio je trojku u poslednjim sekundama i obezbedio Indijani dodatnih pet minuta.

Izabrane vesti

Bolje je produžetak otvorila četa Stiva Kera. Najpre je dvojku ubacio Huan Toskano Anderson, a potom je i Endru Vigins pogodio van linije za tri poena. Usledila je furiozna serija Indijane. Četiri poena je vezao Kris Duarte, da bi Ošej Briset polovičnim učinkom sa linije penala poravnao rezultat. Stvari u svoje ruke je potom preuzeo Sajks. Ubacio je trojku, pa dvojku i gosti su na minut do kraja imali pet poena viška. Vigins je posle tajm-auta pogodio nakon alej-up dodavanja Iguodale. Usledila je serija promašenih šuteva za tri poena na obe strane, a sve je postalo jasno kada je iskusni Iguodala prodao loptu na 3,2 sekunde do kraja. Poslao je loš pas, Pejsersi su uzeli posed, Vigins je morao da faulira Lemba, koji je pogodio prvo, promašio drugo bacanje, ali je bilo prekasno za Voriorse.

Kari je i večeras bio dominantan, ali je prosto nestao u produžetku. Iako je u regularnom delu ubacio 39 poena (6/16 za tri, 6/11 za dva i 9/9 sa linije penala) u dodatnih pet minuta je promašio sva četiri šuta koja je uzeo. Tako su Ratnici pretrpeli 13. poraz u sezoni (sa 32 trijumfa imaju drugi najbolji učinak u ligi).

Sa druge strane Indijana je odigrala sjajno bez najboljih pojedinaca. Koliko dobro se kretala lopta u napadu Pejsersa govori i podatak da su svi igrači upisali po makar jednu asistenciju. Čak sedmorica su upisala dvocifren košgeterski učinak, a prednjačio je Kris Duarte sa 27 poena. Džastin Holidej je dodao 16, poen manje ubacio je Ajzea Džekson, dok je do 14 brojao Džeremi Lemb. Bivši centar Mege Mozzart Goga Bitadze je u odustvu Sabonisa i Tarnera dobio ozbiljnu minutažu i pretvorio je u 13 poena i devet skokova.

U poraženoj ekipi Kari nije imao pravu podršku. Kevon Luni je upisao dabl-dabl sa 13 poena i 15 skokova, Klej Tompson je dodao pola koša manje, dok je dvocifren bio još samo Endru Vigins sa 11 poena. Nemanja Bjelica je susret okončao sa osam poena, šest uhvaćenih lopti i dve asistencije, a ubeležio je i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Iz igre je šutirao 4/5 i bio bez promašaja za dva poena.

NBA

Petak

Dalas - Finiks 101:109

/Dončić 28 - Buker 28/

Njujork - Nju Orleans 91:102

/Beret, Robinson 17 - Valančijunas 18/

Golden Stejt - Indijana 117:121 (110:110)

/Kari 39 - Duarte 27/



tagovi

Indijana PejsersGolden Stejt VoriorsStef KariGoga BitadzeKifer Sajks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara