(©ABA liga / KK Partizan)
(©ABA liga / KK Partizan)

Desetkovani Partizan ide na maksimum u Zadru

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 15:47

Crno-beli će protiv osvajača Kupa Hrvatske igrati bez kapitena Novice Velčkovića i Vila Mozlija, dok su roviti Markus Pejdž i Erik Mika

Partizan će od danas do srede biti na mini-turneji na kojoj će odigrati meč 19. kola ABA lige sa Zadrom (subota, 17 časova) i utakmicu pretposlednjeg kola Top 16 faze Evrokupa sa Trentom (sreda, 20 časova). Crno-beli neće biti pod teretom imperativa trijumfa jer su im šanse za plasamn u plej-of regionalnog takmičenja svedene na teoriju, ali će trpeti teret povreda kapitena Novice Veličkovića, Vila Mozlija koji će propustiti oba duela, dok bi Markus Pejdž i Erik Mika trebalo da zaigraju u italijanskom gradu.

Izabrane vesti

"U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar poseduje veliku širinu u napadu i igrače koji dobro šutiraju trojke. Četvorke su pokretljive i brze, pa imaju mnogo kreatora i igrača za igru '1 na 1'. Već godinama igraju široko i brzo na otvorenom terenu, uz mnogo šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo pik end rol, kako ćemo puniti reket, zatvarati njihove spoljne igrače na skoku i zatvarati im kontranapade", istakao je trener Partizana Sašo Filipovski.

I krilni igrač crno-belih, Nemanja Dangubić, najavljuje težak meč u Zadru gde je Partizan trijumfovao u poslednja četiri mešusobna susreta.

"Veoma su neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u sastavu. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, pe ćemo morati da pružimo maksimum da bismo došli do pobede", poručio je Dangubić.

Poput Partizana i Zadar je prethdone dve nedelje bio van takmičarskog ritma. Za razliku od crno-belih na teren se vraća posle odbranjenog nacionalnog kupa koji su pretrošle subote njegovi igrači podigli deveti put u istoriji kluba, odnosno osmi od osamostaljenja Hrvatske. Ali, i zadarski tim ima zdravstvenih problema.

"Imali smo dve nedelje pauze. Teško je da prognoziramo u kom smo stanju, Karter i Džastis su odradili prvi trening u četvrtak dok je Onuaku zbog problema s tesiranjem na korona virus takođe kasnio i sleteo je tek u četvrtak uveče. Imaćemo jedan trening uoči Partizana s kompletnom ekipom. Bursać vuče problem s povredom, pitanje je da li može da nastupi. Nepoznanica je kako ćemo da izgledamo, ali sigurno ćemo dati sve od sebe kako bismo odigrali dobru utakmicu, sa željom da nastaviti pozitivnu seriju. Partizan je dobra ekiap koja ove sezone ima mnogo problema, a sada i povređenih igrača. Videćemo ćemo u kakvom će sastavu izaći na terebn. čeka nas zamilniva utakmica", rekao je Veljko Mršić, trener Zadra.

JADRANSKA LIGA - 19. kolo

Petak

18.00: (1,17) Mornar (20,0) Krka (5,50)

Subota

17.00: (3,05) Zadar (15,0) Partizan (1,45)

19.00: (1,17) Cedevita Olimpija (20,0) FMP (5,50)

Nedelja

12.00: (1,20) Mega (19,0) Bprac (5,00)

19.00: Cibona - Split

21.00: Igokea - Budućnost




tagovi

KK PartizanABA ligaKK ZadarNemanja DangubićSašo FilipovskiVeljko Mršić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara