Bili Beron (©Starsport)
Bili Beron (©Starsport)

Deveti vezani poraz Olimpije Milano u Evroligi pred gostovanje u Beogradu

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.12.22. | 23:02

Real slavio u tvrdom meču u Minhenu, Valensija stala na kraj Panatinaikosovoj seriji

Delovalo je da će košarkaši Olimpije Milano konačno prekinuti crnu seriju, imala 10 razlike na oko 13 minuta do kraja posle trojke Bilija Berona, ali... Makabi je poravnao do kraja treće deonice, a onda prekrenuo u poslednjoj. Vodila se velika borba, da bi Lorenzo Braun preuzeo stvari u svoje ruke u samoj završnici, te je odveo tim iz Tel Aviva do sedmog trijumfa (7-6) i naneo italijanskom šampionu deveti poraz u nizu na evrosceni (3-10) - 77:71.

Četa Etorea Mesine posle novog neuspeha već u četvrtak gostuje u dvorani Aleksandar Nikolić ekipi Crvene zvezde, koja je večeras savladala Žalgiris za 10. pobedu u nizu (šestu u Evroligi).

Izabrane vesti

Bivši igrač Crvene zvezde je na kraju poneo najveće zasluge za vrlo bitan trijumfa čete Odeda Kataša, kojem se posle serije slabih rezultata zadrmala klupa. Ipak, ovakve pobede će mu nesumnjivo kupiti još vremena. Braun je susret okončao sa 20 poena i osam završnih dodavanja, za indeks 20.

Važnu rolu u preokretu i završnici imao je i Roman Sorkin koji je postigao 14 poena, uz šest skokova. Veliki je teret pao na izraelskog košarkaša posle teške povrede Aleksa Pojtresa, ali ga za sada vrlo dobro nosi. Iza njih je sa 13 poena bio Džarel Martin, dok je 10 poena dodao Bonzi Kolson, uz sedam skokova.

Kod Milana, koji nikako da zaustavi krvarenje, daleko najbolji bivši bek Crvene zvezde Bili Beron sa 18 poena i indeksom 23. Novajlija Timoti Luvavu Kabaro je dodao 14 poena, Nikolo Meli 12.

Bajern je odigrao odličnu odbranu u duelu sa madridskim Realom, pa je iako se ne nalazi u najboljoj formi i ima kadrovskih problema, uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali nije imao snage za veliko iznenađenje. Kraljevski klub je ostao smiren u penal završnici, te je sa 68:64 došao do devete pobede (9-4), nanevši Bavarcima deveti poraz (4-9).

Pobednički sastav je sa 14 poena predvodio Valter Tavares (7 sk), dok je 11 ubacio Serhio Ljulj. Dvocifren je bio još samo Džanan Musa sa 10 poena, a uspeo je da upiše i sedam uhvaćenih lopti, kao i tri asistencije. Po osam poena dodali su Mario Hezonja i Geršon Jabusele (7 sk).

U ekipi Andree Trinkijerija se izdvojio Otelo Hanter sa 14 poena, 11 je dodao Kori Volden, dok je Isak Bonga uz devet poena imao i sedam skokova. Bavarcima su i večeras nedostajali kapiten Vladimir Lučić i Ogastin Rubit, dok je Ognjen Jaramaz za 14 minuta upisao poen, uz dve skoka i asistenciju.

Košarkaši Valensije su posle 45 minuta borbe savladali Panatinaikos 94:91 i prekinuli seriju ekipe Dejana Radonjića od četiri vezana trijumfa. Oba tima posle 13 kola imaju učinak 6-7.

Činilo se da domaćin ima kontrolu u završnici četvrtog kvartala, ali su Derik Vilijams i Dvejn Bejkon vratili PAO u život. Kris Džons je promašio šut za pobedu na četiri sekunde do kraja, a onda mu je Bejkon uzvratio istom merom, pa se otišlo u produžetak.

Hasijel Rivero je odigrao važnu ulogu u završnici. Najpre sa linije penala preokrenuo rezultat na minut i 45 sekundi do kraja, a onda pogodio iz reketa nakon ofanzivnog skoka na 27 sekundi do isteka vremena, posle dva vezana promašaja Bejkona.

Imala je Radonjićeva ekipa napad za produžetak, Volters je na šest sekundi do kraja bacio flouter, promašio, ali su se gosti dočepali lopte, koja je završila u rukama Derika Vilijamsa. Pomalo i bespotrebno je opali sa devet-deset metara, promašio i činilo se da je gotovo. Ipak, ispostavilo se da je jedan od igrača Valensije gazio na liniju, pa je PAO dobio još sekundu nade. Lopta je otišla u ugao ka Vilijamsu, ali je i on zgazio liniju i sve je bilo gotovo.

Dubljević je odigrao sjajan meč u pobedničkoj ekipi, pošto je ubacio 23 poena, uz 6/6 za dva i 3/6 van linije 6,75, kao i osam skokova za indeks 33. Kris Džons je upisao 20 poena, dok je Džejms Veb ubeležio dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova. Dvocifren i junak Rivero sa 16 postignutih poena.

Kod Zelenih je nastavio da dominira tandem krilnih igrača. Bejkon je ubacio 22, ali je Vilijams uz 21 poen imao i devet skokova. Paris Li je postigao 12 poena, a Volters i Ponitka po 10, s tim što je bivši igrač Zvezde imao sedam asistencija, a Poljak devet uhvaćenih lopti.

EVROLIGA13. KOLO

Utorak

Crvena zvezda - Žalgiris 77:73

/Vildoza 27 - Evans 18/

Olimpijakos - Fenerbahče 94:67

/Vezenkov 21 - Edvards 13/

Asvel - Partizan 91:87

/De Kolo 32 - Egzum 26/

Bajern Minhen - Real Madrid 64:68

/Hanter 14 - Taveres 14/

Olimpija Milano - Makabi Tel Aviv 71:77

/Beron 18 - Braun 20/

Valensija - Panatinaikos 94:91

/Dubljević 23 - Bejkon 22/

Sreda

18.30 (1,20) Efes (19,00) Baskonija (5,00)

19.00 (2,05) Monako (13,5) Barselona (1,90)

20.30 (1,35) Virtus Bolonja (16,00) Alba (3,50)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Olimpija MilanoKK Makabi Tel AvivLorenzo BraunBili BeronKK Real MadridKK Bajern MinhenDžanan MusaValter TavaresKK ValensijaKK PanatinaikosBojan DubljevićKris DžonsDerik VilijamsDvejn Bejkon

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara