(©FC Bayern)
(©FC Bayern)

Dino Radončić u Bajernu: Počinje od rezervista, kad dobije pasoš Nemačke ide u prvi tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 17:11

Reprezentativac Crne Gore promovisan u Minhenu

Pre Mundobasketa je trenirao sa Bajernom, posle Prvenstva sveta ozvaničio saradnju sa klubom iz Minhena. Dino Radončić je kvalitetna izdanja na planetarnom turniru naplatio ugovorom sa Nemcima, pošto je tokom četvrtka potpisao do kraja ove sezone, uz opciju produžetka do leta 2025.

Prema informacijama iz Španije, gde je Radončić igrao minule sezone u dresu Saragose, ugovor je takav da će biti i na raspolaganju drugom timu Bavaraca, a igraće i za najjaču ekipu, koja će osim u Bundesligi imati obaveze i u Evroligi.

Izabrane vesti

Kako javljaju pojedini mediji, Dino je u procesu dobijanja nemačkog državljanstva, na osnovu činjenice da je u toj državi rođen u vreme kad mu je otac Damir uspešno igrao rukomet za više tamošnjih klubova. Zato će dok ne dobije pasoš igrati za rezerviste, a posle toga za najjaču selekciju.

Dino dolazi kako bi pomogao našem prvom, ali i razvojnom timu. Uvereni smo da može da pruži vredan doprinos na terenu, ali i da bude uzor i lider mladim igračima“, precizirao je Danijele Baiesi, sportski direktor Bajerna.

Dino Radončić će na ovaj način obnoviti saradnju sa Pablom Lasom (znaju se iz Reala), koji je po okončanju minule sezone stigao u Audi dom umesto Andree Trinkijerija.

Veoma sam srećan što ću imati priliku da igram za veliki klub kao što je Bajern, a istovremeno sam se vratio u zemlju u kojoj sam rođen. Šta god klub planira sa mnom, spreman sam da dam 100%. Raduje me i motiviše što ću ponovo raditi sa Pablom Lasom”, dodao je Radončić, koji je u dresu Crne Gore na Svetskom prvenstvu stigao prosečno postizao sedam poena i beležio 5,2 skoka po utakmici.



tagovi

KK Bajern MinhenDino RadončićEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara