Goran Grbović (© Star Sport)
Goran Grbović (© Star Sport)

Direktor Arene o selidbi Partizana: Neka igraju gde hoće, ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 19:05

"Prvo i osnovno, neka Partizan saopšti koji su to termini, pošto ja ne znam, a ne znaju ni oni", izjavio je Goran Grbović za Mozzart Sport

Zvuči neverovatno da ako Partizan Mozzart Bet prođe do finala ABA lige, prema saznanjima našeg portala crno-beli bi prijavlili Stožice u Ljubljani kao domaći teren ukoliko ne budu mogli da igraju mečeve u najvećoj beogradskoj dvorani gde su oduševljavali kompletnu Evropu nastupima u elitnom klupskom takmičenju.

Iz tog razloga smo pozvali direktora Arene Gorana Grbovića da pojasni čitavu situaciju.

Izabrane vesti

"Istina je jaka stvar, ali očigledno su ovde glasnine neprocenjive", počeo je Grbović i odmah prešao na stvar:

"Prvo i osnovno, neka Partizan saopšti koji su to termini finala, pošto ja ne znam, a ne znaju ni oni. Jednostavno, neka neko kaže pa da vidimo. Neka ABA liga kaže koji su joj termini sopstvenog takmičenja, jer to je očigledno najsmešnije takmičenje na svetu u svim sportovima".

Činjenica je da Partizan Mozzart Bet početak plej-ofa ne igra na svom standardnom terenu već je Studentski centar dočekao u Pioniru.

"To je sve tačno i to sam izjavljivao, jednostavno nije bilo moguće zbog ranije zakazanog termina ukloniti svu opremu, ona je tek danas sklonjena i to nekih 70 posto, još ima da se radi. Znamo da je Partizan ušao među osam u Evroligi i da je zbog toga sve pomerano, ali ABA liga mora da zna datume i šta se dalje dešava, mi imamo događaje koji se mesecima unapred zakazuju, ali sve možemo da sredimo. Jednostavno, niko ne saopštava datume i to je istina."

Nekadašnji igrač Partizana se osvrnuo i na navodno preseljenje Partizana u Ljubljanu, tačnije u dvoranu Stožice.

"Pazite, ja nisam navijač, ja sam direktor Arene, tako da me baš briga gde će da igraju. Neka igraju u Ljubljani. Što se mene tiče mogu i u Zagrebu, to je njihova odluka i nema veze sa Arenom. Meni je samo žao jer ja sam bio deo tog Partizana i to sam uvek isticao. Partizan nije privatna firma i ne treba se igrati ugledom kluba".

Sam je nastavio u istom tonu.

"Samo primera radi da uporedimo Evroligu i ABA ligu. Evroliga lepo dođe pre početka sezone i svi lepo pogledamo datume, vidimo kada je Arena zauzeta, da li će postojati problemi i onda sve rešimo na vreme, tako rade ozbiljne organizacije".

Osvrnuo se Grbović na prošlogodišnji Fajnal-for Evrolige koji je održan baš u Areni.

"Centralni događaj sezone se poklopio sa koncertom Ajron Mejdena u Areni, mi smo odmah hteli da ubrzamo pomeranje i iznošenje tehnike. Iz Evrolige su rekli da to nije potrebno i da će sve proteći u najboljem redu i baš tako se i dogodilo, cela Evropa je videla kako izgleda vrhunski organizovan događaj u Areni", ističe Grbović za Mozzart Sport.


tagovi

Goran GrbovićKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara