Ostoja Mijailović i Goran Grbović (© Star Sport)
Ostoja Mijailović i Goran Grbović (© Star Sport)

Direktor Arene upozorava: Jedan incident protiv Reala i prazne se kompletne tribine

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 09:16

Goran Grbović pričao za MozzartSport o svemu što se očekuje u utorak kada puna Arena navijača Partizana bude dočekala Real Madrid u trećem meču plej-of serije Evrolige

Nezapamćena euforija vlada pred treći meč plej-of serije između Partizan Mozzart Beta i Real Madrida u Beogradu koji je zakazan za utorak. Interesovanje raste iz minuta u minut, karata već odavno nema posle dva istorijska trijumfa crno-belih u Madridu, ali i dešavanja koja su bacila mrlju na sve. Zbog incidenta koji je započeo Serhio Ljulj, a završio Geršon Jabusele povredivši pritom Dantea Egzuma izazvao je revolt kod navijača koji po društvenim mrežavam najavljuju pakao na tribinama u utorak, a baš zbog toga svi u Partizanu pokušavaju da smire strasti kako se ne bi dogodio još jedan inident koji bi mogao da ugrozi odlazak na Fajnal-for koji je nadomak ruke. Zbog svega ovoga kontakrirali smo nekadašnjeg trofejnog igrača Partizana, a sada direktora Arene, Gorana Grbovića.

Izabrane vesti

"Znam zbog čega me zovete", nismo ni stigli da postavimo konkretna pitanja, odmah je Goran Grbović prešao na stvar.

Neko kome je boravak u Areni svakodnevnica tačno zna šta može da se dogodi u slučaju bilo kakvog većeg incidenta protiv najtrofejnijeg kluba Evrope.

"Slušajte ovako, znam jednu stvar, ako bude neki incident, uleti neki predmet ili ne daj Bože neko se zbog toga povredi, kompletne tribine se prazne za 45 minuta, a četvrta utakmica se igra bez publike. Zato, pamet u glavu. Podržite Partizan, svoj klub u ovom istorijskom momentu. Real je na kolenima, a Željkov tim je pokazao od čega je satkan i šta može da uradi", priča Grbović bez dlake na jeziku.

Umesto da se priča o dve veličanstvene pobede Partizana, svi bruje o velikoj tuči zbog koje je Evroliga reagovala kaznama. Jabusele je prošao sa pet mečeva suspenzije, Gabrijel Dek sa jednim, Matijas Lesor propušta jednu utakmicu, a Kevin Panter dve.

"Sramotne kazne koje pokazuju kao da je Partizan nešto započeo, a nije. Ipak, to je sada gotovo. Niti može niti ima potrebe da se vraća na to. Dolazi nova utakmica koja mora da prođe odlično na svim aspektima. Partizan zaista ima priliku da uradi nešto neverovatno, ali treba misliti i na budućnost. Ne prestaje da se igra košarka posle ove sezone. Ovakav projekat Partizana treba da traje deceniju, cela srpska košarka treba da profitira od ovoga što radi Željkov tim, a radi nešto zaista veliko".

Mesecima Evropa bruji o atmosferi u Beogradu gde se rekordi posećenosti obaraju iz nedelje u nedelju.

"Nema dileme da će Arena ponovo biti puna, ali ako su ostale plej-of serije Evrolige pod lupom, onda će ova biti pod mikroskopom i verujte čekaće se i najmanja moguća greška kako bi se neka kazna ponovo sprovela".

Detaljnije objašnjava Grbović na šta misli.

"Evroliga ima svoje kontrolore po hali, što je sasvim normalno. Znate ono kada spiker tokom utakmice moli navijače da se sklone sa prolaze, mislite da je to slučajno. Ne, ništa nije slučano. Nego neko iz Evrolige javlja da to mora da se uradi, e sada zamislite pod ovakvim tenzijama kakva će kontrola da bude i koliko će očiju biti uprte u Beograd".

Dok je atmosfera u Viznik centru prošle nedelje bila u najbolje slučaju mlakasta sa brojnim praznim mestima u dvorani koja je samo eksplodirala u finišu druge utakkmice kada je Partizan finiširao čas košarke, a onda Jabusele divljačkim potezom prekinuo sve.

"Cela Evropa je videla šta se dogodilo i tu nema šta da se raspravlja. Čujem neke komentara da je Panter morao da se suzdrži, gledajte, to je emocija. Kada vas neko udari, onda je normalno da i vi eksplodirate, tu nema zaustavljanja, to traje tu jednu sekundi i to je bukvalno kao eksplozija, nije je moguće sprečiti."

Za kraj razgovora nekadašnji igrač Partizana je imao jasnu poruku za navijače.

"U Evropi u nekim mestima se polako gubi ta emocija na tribinama, iskrena emocija. Sve postaje biznis i predstava, ali u Beogradu se to nije izgubilo. Danas je dolazak u Beograd na utakmicu Evrolige egzotika, nešto neverovatno i posebno. Sada kada svi gledaju, hajde da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu pred svima. Da pokažemo ko smo. Srbija je uvek pokazivala gostoprimstvo i ljubav, mi čak i onoga koga ne treba da volimo, ugostimo ga i volimo, to je naša crta", završava Grbović.



tagovi

Goran GrbovićKK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara