Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Direktor Barselone: Verujemo u Đordija Bertomeua

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 16:44

"Promene su moguće, ali Đordi Bertomeu ima Evroligu u glavi. Izvršni je direktor uspešnog formata i verujemo mu", poručio je Đozep Kubeljs

Obelodanila je španska Marka informacije o stvaranju novog takmičenja u saradnji NBA i FIBA, a danas su stigli i prvi demanti. Oglasili su se iz Evrolige, istakli da su prisustvovali sastanku sa Svetskom kućom košarke i Amerikancima i da tema nije bilo kreiranje NBA Evrope. Uprkos svemu, utisak je da je elitno takmičenje pred velikim promenama, a sve se više čini da bi svoju funkciju mogao da napusti Đordi Bertomeu. Klubovi sa A licencama su navodno pokrenuli proces za pronalaženje novog izvršnog direktora, ali Barselona stoji iza aktuelnog.

Direktor katalonskog kluba Đozep Kubeljs je u intervjuu za katalonski RAC 1 istakao da Blaugrana podržava Bertomeua i aktuelni format Evrolige.

Izabrane vesti

"Imamo prijateljski odnos sa NBA i FIBA, ali nemam nikakva saznanja o učestvovanju u stvaranju nove organizacije. Želimo organizaciju koja će evropskoj košarci omogućiti da dođe na vrhunski nivo i to ne znači da se oslanjamo na bilo koga. Promene su moguće, ali Đordi Bertomeu ima Evroligu u glavi. Izvršni je direktor uspešnog formata i verujemo mu. Evroliga je uspešno takmičenje. Da li može da napreduje? Svakako. Da li prolazimo kroz težak period? Da. Ali moramo da idemo napred", izjavio je Kubeljs.

Postojeći model, u kojem klubovi učestvuju u donošenju odluka je nešto sa čim prvak Španije želi da nastavi.

"Postoje klubovi koji žele da naprave korak unazad i vrate se modelu u kojem nećemo donositi odluke u evropskoj košarci. U tome ne učestvujemo. Verujemo u duh koji je Evroliga stvorila", rekao je Barselonin direktor i dodao da bi do promena moglo da dođe, ali i da sa raduje napretku u upravljanju Evroligom.



tagovi

KK BarselonaEvroligaĐordi Bertomeu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara