©Shutterstock
©Shutterstock

Direktor Žalgirisa: Stanje u Evroligi je haotično, svesni su i u CSKA da će se teško vratiti

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.04.22. | 18:38

"Kriza vlada između klubova i uprave Evrolige i nije dosad rešena. Vidimo da kasne sa odlukama, nedostaje im liderstva. Komunikacija nije kao ranije", rekao je Paulijus Motejunas

Proživljava Evroliga ozbiljne turbulencije u poslednjih par godina, ali uglavnom iz razloga na koje ne može da utiče. Prvo je pandemija virusa korona stavila upravu takmičenja na ispit, a potom i rat u Ukrajini. Ruski klubovi su izbačeni iz takmičenja i još je neizvesno da li će im biti omogućeno da se vrate. Zbog svega direktor Žalgirisa Paulijus Motiejunas je zabrinut.

Izabrane vesti

"Kriza vlada između klubova i uprave Evrolige i nije dosad rešena. Verujem da će biti. Isto je po pitanju Đordija Bertomeua. Trenutno je haotično", rekao je Motiejunas i nastavio: "Vidimo da kasne sa odlukama, nedostaje im liderstva. Komunikacija nije kao ranije".

Nije dao konkretan odgovor o pitanju Bertomeuovog naslednika, ali veruje da će se više o svemu znati u maju.

"I da i ne. Nedostaje nam jedinstva među klubovima. Pokušaćemo da ga vratimo u maju. Nadam se da ćemo pronaći najbolje rešenje za sve".

Smatra da će se ruski timovi teško vratiti u elitno društvo.

"Komuniciramo sa ljudima iz CSKA. Čak i oni razumeju da im nisu velike šanse da nastave sa igranjem u Evroligi".

Smatra da neće biti stvaranja novog takmičenja sa ruskim klubovima.

"Koliko zasad znamo, to su lažne vesti. Pričali smo sa ljudima iz CSKA koji su potvrdili da ne stoje iza takvog projekta", zaključio je Motiejunas.


tagovi

kk ŽalgirisKK CSKA MoskvaĐordi Bertomeu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara