Ekipa Albe (© Star sport)
Ekipa Albe (© Star sport)

Dobre vesti za Partizan i Zvezdu: Alba se seli u Evrokup

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.24. | 12:56

Prenosi prestižni portal Evrohups

Za mnoge je glavna tema kada je evropska košarka u pitanju ko će naredne sezone igrati Evroligu. Ova tema je posebno zanimljiva navijačima Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta. Nove informacije povodom svega plasirao je specijalizovani portal Eurohoops.

Naime, kako javlja urednik pomenutog medija, Aris Barakas, postoji velika mogućnost da se Alba sledeće sezone preseli u Evrokup i tako otvori jedno mesto u Evroligi koje bi ostalo popunjeno ovosezonskim osvajačem.

Izabrane vesti

Nije tajna da bi čelnici Evrolige najradije u eliti videli Pariz koji se već plasirao u finale, ili Bešiktaš, koji se bori sa Burgom u polufinalu. Na kraju svega, pobednik bi zauzeo Albino mesto, što je automatski znak da bi večiti rivali igrali i sledeće sezone elitno takmičenje.

Naime, ove sezone Partizan Mozzart Bet je ušao u Evroligu kao šampion ABA lige, a Zvezda je imala specijalnu pozivnicu. Pretprošle sezone je situacija bila obrnuta, ali svakako, ukoliko se ova vest ispostavi kao tačna, i Zvezda i Partizan bili bi gotovo sigurno u Evroligi, bez obzira na to ko osvoji regionalno takmičenje.

Naravno, ovo je sve moguće zbog izostanka ruskih klubova za koje se ne nazire kada bi mogli da se vrate u elitno takmičenje.

Podsećanja radi, prošle sezone Evrokup je osvojila Gran Kanarija koja je na kraju odlučila da ne igra Evroligu jer bi to dodatno finansijski opteretilo klub.


tagovi

KK PartizanEvroligaKK Crvena zvezdaAlba

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara