Košarkaši Partizana (©Starsport)
Košarkaši Partizana (©Starsport)

Dobro raspoloženje crno-belih u Madridu: Neka bude trojka u poslednjoj sekundi, ne planiramo da izgubimo

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 21:23

"Ovo je plej-of, ekipe će igrati mnogo jače, čvršće. Dozvoljavaće se neke stvari i na to ćemo morati da se naviknemo", dodao je Smailagić pred prvi duel sa Realom

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida/

Stigli su košarkaši Partizan Mozzart Beta u Madrid, gde će u narednih nekoliko dana odigrati dve utakmice četvrtinalne serije Evrolige protiv Reala. Prvi meč na programu je u utorak od 20.45, a crno-beli su odradili trening na parketu Vizink centra.

Izabrane vesti

Osetili su obruče, radili na poslednjim detaljima i finiširali pripreme za početak serije sa Kraljevskim klubom, koja preti da bude epska. Alen Smailagić zapet kao puška jedva čeka da sudar sa desetostrukim šampionom Evrope počne.

"Nasmejani smo, spremni, radimo jako i ne planiramo da izgubimo. Nije nam ni na kraj pameti. Igramo dobru košarku, vidi se i na treninzima da je dobra hemija. Razigrani smo i jedva čekamo meč, trudićemo se da pobedimo. Znamo koliko je Real jak i da će biti veoma teško da igramo sa njima. Imaju dobrog centra, generalno dobre igrače, ali imamo plan kojeg ćemo se držati. Treba da budemo koncentrisani i odigramo utakmicu kako valja", jasno ističe mladi centar Partizana.

Koji detalj bi mogao da presudi?

"Svi bi voleli da bude neka trojka u poslednjoj sekundi, tako nešto - videćemo", dodaje Alen, svestan da u redovima ekipe Željka Obradovića ima nekoliko "košarkaških atentatora".

Koliko god da zrači samopouzdanjem i dobrom energijom, svestan je da je pred njegovim timom veliki izazov i da neće biti kao u prethodnom okršaju sa Blankosima, koji su crno-beli rešili sa 104:90 pred oko 20.000 navijača u Štark Areni.

"Ovo je plej-of, ekipe će igrati mnogo jače, čvršće. Dozvoljavaće se neke stvari i na to ćemo morati da se naviknemo. Neki igrači, poput mene, se sa opvim susreću prvi put u životu i moraćemo da budemo skoncentrisnai, prizemljeni da bi odigrali dobru utakmicu i došli u poziciju da pobedimo."

Imaće crno-beli definitivno podršku i u Madridu, mada je Real gostima podelio svega 200 karata.

"Staviće navijače daleko, ali bitno da su tu, uz nas. Oni su u našim srcima, znamo da nas bodre i od kuće, ko god nije mogao da dođe. Drago mi je da vidim navijače i u avionu u tolikom broju. Jedva čekam da im pokažemo da smo spremni da igramo za njih i Partizan", zaključio je Alen Smailagić.

O dobrom raspoloženju pričao je i Grk, Joanis Papapetru.

"Odlična je atmosfera kao i čitave sezone. Uživamo, stigli smo daleko, spremni smo i izaći ćemo na teren i daćemo sve od sebe", kaže Papapetru koji se potom osvrnuo na činjenicu da crno-beli ove sezone imaju 1-1 protiv Reala:

"Uspeli smo da ih pobedimo u Beogradu, pre toga smo izgubili u Madridu. Oni su veoma opasan i imaju dosta dobar roster, široku klupu. Moramo biti fokusirani na odbranu, kao i uvek i ako uspemo da budemo agresivni i da ih "izbacimo" iz takta, to će nam doneti šansu za uspeh".

Ne razmišljau crno-beli previše unapred.

"Mislim da moramo razmišljati samo o sutrašnjoj utakmici, to je jedina stvar i jedini cilj. Da izađemo i igramo bez zadržavanja energije, da odigramo "na sve ili ništa" sutra".



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK Real MadridAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara