Bruno Kaboklo (©FIBA Basketball)
Bruno Kaboklo (©FIBA Basketball)

DOGOVORENO: Partizan Mozzart Bet ima novog centra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 19:35

Crno-beli se dogovorili sa brazilskim košarkašem na dve godine

Partizan Mozzart Bet će dane posle večitog derbija u Jadranskoj ligi dočekati jači za novog centra! Prema informacijama Mozzart Sporta, šampion regionalnog takmičenja dogovorio je dolazak Bruna Kabokla!

Dugo je Parni valjak bio na tržištu i tražio pravo rešenje pod koševima, igrača koji bi energijom i atletskim karakteristikama mogao da odmeni Matijasa Lesora i izbor je pao na brazilskog reprezentativca! Kako saznaje Mozzart Sport, Kaboklo je sa crno-belima potpisao ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

Kaboklo je donedavno bio pod ugovorom sa Venecijom sa kojom je potpisao letos posle epizode u Ulmu. Ipak, posle dobrih igara na Mundobasketu Brazilac nije želeo da se priključi italijanskom klubu na pripremama čak i po cenu kazne, pa je u međuvremenu formu održavao igrajući prijateljske utakmice sa Makabijem Rananom u SAD.

Brazilac se i letos dovodio u vezu sa Partizan Mozzart Betom, ali tada klub iz Humske nije želeo da pregovara sa agentima košarkaša zbog toga što je bio vezan ugovorom za Veneciju. Kako je pre nekoliko dana uspeo da se izbori za svoje i dobije “čiste papire“, u međuvremenu je sportski sektor Partizan Mozzart Beta otvorio razgovore i brzo se došlo do dogovora.

Momak iz predgrađa Sao Paula je sa Umom postao šampion Nemačke i u Bundesligi beležio je gotovo 15 poena i nešto više od šest skokova. Posle toga je aktivirao izlaznu klauzulu kako bi otišao u Veneciju, ali tamo nije ni zaigrao. Na Mundobasketu odigrao je sjajnih pet utakmica sa gotovo dabl-dabl prosekom od 16,4 poena i 9,2 uhvaćene lopte. Uz to je beležio i 1,4 ukradenih i 1,2 blokirane lopte za prosečni indeks korisnosti 22.

Sa crno-belima prvi put u karijeri igraće Evroligu. Iza sebe ima sedam sezona u NBA ligi i preko 100 utakmica.



tagovi

Bruno KabokloKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara