Foto AFP
Foto AFP

Dok ga "jure" Boston, Klipersi i Golden Stejt, Bogdan u "klubu 3.000"

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 09:10

Kako se približava kraj prelaznog roka u NBA, pojavljuje se sve više vesti o mogućoj selidbi srpskog reprezentativca

Nije se Bogdan Bogdanović baš najbolje snašao u Atlanti u koju je stigao neposredno pred početak sezone, uz veliku pompu i četvorogodišnji ugovor od 72.000.000 dolara. Adaptaciju na novu sredinu usporila je i povreda kolena zbog koje je bio van terena bezmalo dva meseca. Ali svi ti problemi nisu preterano umanjili njegov kredibilitet u NBA koji je gradio prethodne četiri godine u Sakramentu. Samim tim nije palo ni splaslo interesovanje drugih ekipa za njegove usluge.

Utorak, 23.55: (3,35) Orlando (14,0) Denver (1,40)

Izabrane vesti

Prvo se pojavila informacija da bi Boston srpskog reprezentativca u tandemu sa Džonom Kolinsom, a dan kasnije da u dvorište Atlante, zbog Bogdana, sve više zaviruje i Golden Stejt. Svesni da sa trenutnim sastavom ne mogu visoko, odnosno da im treba još jedan šuter koji bi u odsustvu Kleja Tompsona olakšao posao Stefu Kariju, Voriorsi žele što pre da reaguju. Navodno su već odlučili da Hoksima za Bogdana ponude Kelija Ubrea.

Da li će to biti dovoljno, odnosno da li će Atlanta prihvatiti da početni razgovor preraste u završni za pozitivnim ishodom, zavisiće i od drugih timova koji bi da vide Srbina u svojim redovima, pre svih od pomenutog Bostona, ali i Klipersa.

Tim iz Los Anđelesa je u potrazi za klasičnim plejmejkerom, koja za sada nije baš uspešna, pa je prema američkim medijima spreman da malo revidira planove, odnosno da angažuje beka šutera koji ima i organizacione sposobnosti, a u takvu sliku im se uklapa upravo Bogdanović.

Sreda, 3.00: (2,50) Golden Stejt (13,0) Filadelfija (1,65)

A šta na sve te informacije i glasine kaže srpski reprezentativac? Naravno, prema NBA pravilima, bar javno nema pravo na usmenu reakciju, već "priča" na terenu. Trenutno poslednju reč je dao baš protiv Klipersa kojima je ubacio 12 poena. Nisu Hoksi pobedili jer su sebi dozvolili da ih umrtvi +22, a rezervistima rivala Luku Kenardu i Terensu Manu da dignu Kliperse iz mrtvih. Ali, bar statistički, taj meč će Bogdan upamtiti po tome što se ušetao u "klub 3.000", odnosno jer je postigao 3.002 poena u NBA karijeri.

Da li će do sledećeg "kluba" koračati u dresu Atlante, ili pak nekog drugog tima, biće najjasnije za dva dana kada ističe prelazni rok u NBA.


tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksBoston SeltiksGolden Stejt VoriorsLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara