Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)
Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)

Dok Rivers: Embid je MVP, trebalo je da bude i prošle godine! Nije mi namera da ocrnim Jokića ili Janisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 18:31

„Ne vodim kampanju, dokazi su tu“, kaže strateg Filadelfije

MVP trka ulazi u foto-finiš, do kraja osnovnog dela NBA lige ostalo je da se odigra deset kola i tokom njih će glavni favoriti za prestižnu nagradu pokušati da „nabilduju“ brojke. Kako se sezona bliži kraju, dilema je sve manje i, čini se, da je knjiga spala na dva slova – Nikolu Jokića i Džoela Embida.

Srpski košarkaš gotovo cele godine održava visok nivo, na tripl-dabl proseku je – brojke blago opale u poslednje vreme – i najzaslužniji je za to što je Denver lider u Zapadnoj konkurenciji. Somborac prosečno beleži 24,7 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija. Dok je kameruski centar „poludeo“ poslednjih sedmica, redovno ubacuje preko 30 poena – ove sezone prosek mu je 33,6 – i zahvaljujući strašni šuterskim partijama u martu probio se do vrha.

Izabrane vesti

Javnost u Americi je podeljena po pitanju toga da li nagrada treći put uzastopce treba da završi kod Nikole Jokića, i tako učini ono što niko nije od Lerija Birda, ili Kamerunac prekine dominaciju Evropljana u najboljoj ligi na svetu. Nisu iz trke otpisani ni Janis Adetokunbo, Džejson Tejtum, Luka Dončić, Domantas Sabonis... Ali, za sada su joj najbliži Somborac i Džoel Embid.

Dok Rivers, trener Filadelfije čiji dres nosi kamerunski centar, ubeđen je da priznanje za najkorisnije igrača treba da ode u Embidove ruke. I ne samo to, već i da je prethodne sezone „zakinut“.

„Trudim se da se ne mešam u ovu temu. Ali, Džoel je MVP. I prošle godine je trebalo da bude MVP. Mislim da nema potrebe da vodim kampanju i to ne radim, za tim nema potrebe, jer dokazi su tu“, rekao je Dok Rivers.

Janis Adetokunbo je dve godine zaredom bio MVP – prekinuta dominacija Ameikanaca, koji su 11 godina proglašavani za najkorisnije igrače NBA lige – zatim Nikola Jokić. Strateg Filadelfije ima samo reči hvale za sve, ali za njega je Džoel Embid najbolji.

„Trebalo bi da slavimo momke u ligi. Janis, Džejson Tejtum, Džoker – svi su sjajni. Sve ih poštujem. Ne znam šta se dešava u poslednje vreme, ali čini mi se da biste uzdigli jednog, morate da omalovažavate drugog. Ne, ovde to nije slučaj. Svi su odlični. I nema ništa loše u tome da se kaže, po meni je Džoel najbolji iz te grupe momaka. Nije mi namera nekoga da ocrnim, moramo da zaustavimo ovo što se trenutno dešava“, zaključio je trener Filadelfije. 

Narodski rečeno: svaki cigo svoga konja hvali...



tagovi

Nikola JokićDžoel EmbidDok RiversDenver NagetsFiladelfija SeventisiksersNBA ligaMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara