Alen Omić (©ABA liga / Cedevita Olimpija – Aleš Fevzer)
Alen Omić (©ABA liga / Cedevita Olimpija – Aleš Fevzer)

Domaćini opravdali uloge favorita: FMP se dobro držao, pa posustao pod pritiskom Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 21:19

Ferel ubacio 20, dabl-dabl Omića za vođstvo na startu četvrtfinala

Prve utakmice četvrtfinala Jadranske lige završile su se bez pobeda gostiju. Posle Crvene zvezde i Budućnosti, trijumf na svom parketu ostvarila je i Cedevita Olimpija. Zmajčeki su savladali FMP rezultatom 87:77 (23:24, 26:16, 15:16, 23:21) čime su došli na prag polufinala regionalnog takmičenja.

Sledeća utakmica serije igra se za sedam dana u Železniku od 18 časova, kada će sastav Nenada Stefanovića pokušati da produži seriju i proba da napravi iznenađenje u Ljubljani. Dobro su se i večeras držali Panteri, ali nisu mogli do kraja da izdrže konstantni pritisak domaćina koji je manje-više bio u prednosti celu utakmicu. FMP-u je nedostajalo prisustvo još jednog igrača sa iskustvom da možda i večeras napravi nešto više, ali svakako Stefanović može da bude zadovoljan činjenicom da je njegov tim pružio dobar otpor.

Izabrane vesti

Ljubljančane su do pobede vodili Jogi Ferel sa 20 i Alen Omić sa 15 poena, na šta je uvezao dabl-dabl sa 10 skokova. Kod Pantera Čarli Mur je iskočio sa 18 poena (7/12 iz igre, 3/6 za tri), sedam asistencija i tri skoka, ali mu je falio bar još jedan raspoložen strelac. Aleksa Stepanović je i pored rana četiri faula imao 12 poena, koliko i Ebuka Izundu.

FMP je poslednju četvrtinu otvorio trojkom Boa Biča za minus pet (59:64) i nadu da bi završnica mogla da bude neizvesnija, ali je Cedevita Olimpija pokazala da ipak ima više iskustva i dužu klupu. Serijom 8:2 Matković i Ferel doveli su Cedevitu Olimpiju ponovo do dvocifrenog vođsta i +13 na tri i po minuta do kraja utakmice, što je za goste iz Železnika bilo nedostižno.

U gotovo svim aspektima igrači dva tima bili su izjednačeni, ali je razliku napravila bolja kontrola skokova, uz tri trojke više...

ABA LIGA - PLEJ-OF (ČETVRTFINALE - PRVE UTAKMICE)

Petak

Budućnost - Mega 94:77

/Grin 34 - Đurišić 17/

Crvena zvezda - Zadar 100:73

/Nedović, Petrušev 16 - Božić 18/

Subota

Cedevita Olimpija - FMP Železnik 87:77

/Ferel 20 - Mur 18/

Termin nepoznat

SC Derbi - Partizan



tagovi

Cedevita OlimpijaFMP ŽeleznikJogi FerelČarli MurAleksa StepanovićNikola ŠaranovićEbuka IzunduAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara