Luka Dončić (Foto: AFP)
Luka Dončić (Foto: AFP)

Dončić 33. tripl-dablom u NBA karijeri predvodio Dalas do pobede u teksaškom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 05:07

Sparsi se raspali u poslednjoj četvrtini - 115:104

Nastavio je Luka Dončić sa sjajnim partijama i nakon Ol-Stara. Slovenački košarkaš je novim tripl-dablom predvodio Dalas do pobede u teksaškom derbiju nad San Antoniom, četvrte vezane u ligi - 115:104.

Bio je to 33. Dončićev tripl-dabl u NBA karijeri, čime se na večnoj listi izjednačio sa Bobom Kuzijem na 11. poziciji. Za takav učinak bilo mu je potrebno svega 166 utakmica, koliko je odigrao za Maverikse otkako je 2018. napustio Real Madrid. Luka se večeras zaustavio na 22 poena, 12 skokova i 12 asistencija, međutim, iako je jedini bio dvocifren u tri kolone, 22-godišnji košarkaš nije bio najefikasniji po broju ubačenih koševa u pobedničkoj ekipi, pošto ih je 28 ubacio Kristaps Porzingis.

Izabrane vesti

Sparsi su tokom većeg dela meča bili u egalu, na poluvremenu imali i plus sedam, delom i zbog toga što je Luka postepeno "podizao brzinu" (na pauzi imao šest poena), međutim, u poslednjoj četvrtini su se u potpunosti raspali. Jednostavno, u poslednjih dvanaest minuta nisu imali rešenja za Porzingisa i Dončića.

Dalasov dvojac je sve do polovine četvrte deonice odličnom saradnjom održavao minimalnu prednost Maveriksa, da bi odlični Letonac prvo trojkom na asistenciju Dončića, a potom i snalažljivošću ispod koša odveo Dalas na bezbednih plus osam na oko tri minuta pre kraja. A onda je Dončić sjajnim prodorom u reketu, zatim i trojkom posle driblinga zapečatio sudbinu Sparsa u derbiju Teksasa, za miran finiš utakmice.

Nešto ranije Memfis je savladao Vašington rezultatom 127:112. Vizardsi su bili na rezultatskoj klackalici jedino sredinom treće četvrtine. Grizlisi su vodili tokom praktično čitave utakmice i na kraju zasluženo slavili, četvrti uzastopni put protiv Vašingtona.

U pobedničkoj ekipi je prednjačio Jonas Valančijunas sa 29 ubačenih koševa i čak 20 skokova, a do dabl-dabl učinka u pobedničkoj ekipi stigao je i Dža Morant, koji je pored 21 poena podelio i deset asistencija. U Vašingtonu je po dve dvocifrene kolone imao jedino Rasel Vestbruk sa 20 poena i deset asistencija, Deni Avdija je ubacio 13 poena i uhvatio šest lopti, a najjefikasniji u poraženom timu bio je Bredli Bil sa 21 poenom.

NBA - REZULTATI

Četvrtak

Memfis - Vašington 127:112

/Valančijunas 29 - Bil 21/

Dalas - San Antonio 115:104

/Porzingis 28 - Derozan 30/


tagovi

Luka DončićDalas MaveriksSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara