Foto: AFP
Foto: AFP

Dončić i Branson vratili Dalas u život, Kris Pol prespavao dve četvrtine

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 05:57

Sansi poraženi na prvom gostovanju u seriji

Svesni činjenice da se još nije dogodio preokret i plasman nekog NBA tima u narednu fazu plej-ofa nakon zaostatka 0:3, košarkaši Dalasa su sa imperativom pobede ušli u prvu utakmicu protiv Finiksa na domaćem terenu. Saterani uz zid posle dva poraza na strani košarkaši Dalasa ušli su u treću duel serije bez druge opcije osim da pobede i vrate se na željeni kolosek, a na putu do cilja Mevse su predvodili Džejlen Branson i Luka Dončić.

Razigrani tandem postigao je više od polovine poena domaćina, a uprkos činjenici da je Amerikanac susret završio kao najefikasniji akter susreta sa 28 poena, u centru pažnje bio je Slovnac kojeg je jedna asistencija delila od tripl-dabl učinka (26 poena, 13 skokova i devet asistencija). Uz efikasni dvojac doprinos vredan pomena imali su i Bulok, Finli Smit i Kleber koji su suret završili sa dvocifrenim brojem poena.

Izabrane vesti

Iako Dalas ne može da se pohvali sjajnim šuterskim danom (tek 40 pogodaka iz 90 šuteva), izvanredna odbrana nadomestila je brojne promašaje posebno za tri poena (13 od 39), dok je povratku u život rivala kumovao i Kris Pol koji je prespavao prve dve četvrtine. Iskusni košarkaš imao je čak sedam izgubljenih lopti u prva dva kvartala, a iako je do kraja utakmice stigao do 12 poena večerašnji doprinos bio je daleko od onog na koji je navikao Finiksovu publiku te ne čudi što su Sansi pretrpeli prvi poraz u seriji.

Za razliku od Pola, Džej Krauder i Devin Buker su zajedno sa Deandre Ejtonom se trudili da održe korak i očuvaju neizvesnost, te je Krauder utakmicu završio sa 19 poena uz pet ogođenih trojki iz osam pokušaja, dok je Buker zabeležio poen manje uz četiri pogođena šuta van linije 6,75 iz šest šuteva.

Izuzev uvodnog vođstva u prvim minutima utakmice koje je Finiks rano ispustio, Dalas je tokom čitavog meča održavao osetnu prednost. Razlika je od druge deonice do kraja susreta varirala od sedam do 18 poena, a Finiks nije uspeo da iskoristi ni činjenicu da je Luka Dončić u poslednji kvartal ušao sa pet ličnih grešaka i pod pretnjom da još jednim prekršajem završi susret ranije.

Srpski košarkaš Boban Marjanović je čitav duel proveo na klupi, kao i prethodna dva u aktuelnoj seriji.

Četvrti duel Dalas i Finiks će odigrati sutra takođe u Teksasu nakon čega se serija zapadnog polufinala vraća u Arizonu.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Majami 99:79 (1:2 u seriji)

/Grin 21 - Batler 33/

Dalas - Finiks 103:94 (1:2 u seriji)

/Branson 28 - Krauder 19/


tagovi

DalasDalas MaveriksFiniks SansLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara