Dončić: Nikola je neverovatan! Jokić: Bilo je skroz čudno

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 09:52

"On je veliki igrač, ali kada smo na parketu ja samo želim da idem na pobedu", kaže as Dalasa

Nadmetanje asova sa naših prostora obeležilo je okršaj između Denvera i Dalasa, koji je na kraju pripao gostima (124:117).

Nikola Jokić i Luka Dončić su bili centralne figure meča sa dabl-dabl učinkom i identičnim brojem poena - 38! Obojica su bili prilično hladnokrvni nakon utakmice, mada je Slovenac imao mnogo više razloga za zadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Skroz čudna utakmica za mene. Na početku smo Imali prednost, a onda smo je lagano izgubili u drugoj četvrtini. Delovalo je da je da će Maksijeva trojku biti vredna pobede, ali ja sam dao taj koš za produžetak. Potom su bil idosta bolji bolji, dosta su bolje organizovali akcije i zasluženo su pobedili", rekao je Jokić posle meča.

Bilo je sjajno gledati šutersko nadmetanje dvojice igrača.

"Luka je sjajan igrač. Visok je i može raznovrsno da aistira. Tako može lako da doda loptu Bobanu ili bilo kom drugom igraču koji je u reketu. Ima sjajan pregled igre, veoma je dobar igrač".

Veliki broj igrača sa ovih prostora na jednom mestu više nije nešto što izaziva posebnu impresiju.

"Nije bilo toliko čudno. Igrao sam sa Bobijem zajedno, igrali smo jedan protiv drugog, bili smo zajedno u reprezentaciji. Bobi mi je prijatelj i neko koga jako dugo znam. Luka je ovde dve-tri godine, napravio je veliki uspeh i sigurno će biti među među najboljim igračima NBA lige. Lepo je kada ima toliko igrača sa naših prostora", dodao je Jokić.

Dončić ima reči hvale za Jokića, ali ga pre svega interesuju igra i učinak njegovog tima.

"Kada se napravi presek, ja samo pokušavam da dobijem utakmicu. Nikola je neverovatan igrač. Kada je uputio poslednji šut nešto mi je govorilo da će ta lopta ući. On je veliki igrač, ali kada smo na parketu ja samo želim da idem na pobedu i to smo učinili večeras".

Napadački potencijal Luke Dončića je neverovatan, ali u prvi plan počinje da iskače njegov sjajan napredak u odbrani.

"Mislim da moja igra u odbrani napreduje iz dana u dana. Jako se trudim da zaustavim protivnika koji me napada. Dajem sve od sebei mislim da napredujem u svakom pogledu", dodao je Dončić.


tagovi

Dalas MaveriksDenver NagetsNikola JokićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara