Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dončić progovorio o svojoj budućnosti i sunovratu Dalasa: Srećan sam ovde, ali nešto mora da se menja

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 11:28

As Mavsa ne planira odlazak

Od finala Zapadne konferencije do neuspeha u borbi za plej-of. Neće Dalas ove sezone igrati čak ni u baražu, mada mnogi misle da su Mavsi sami kreirali takvu sudbinu odlukom da zaređaju sa porazima kako bi obezbedili sebi bolju poziciju na narednom draftu. NBA liga je pokrenula istragu kojom će biti utvrđeno da li je tim iz Teksasa namerno gubio utakmice s namerom da za sledeću sezonu dobije nekog od deset najboljih pikova na draftu i time pojača ekipu za budućnost.

Vrlo je moguće da će Dalas zbog toga biti kažnjen, a odluka kluba da se preda umesto da kroz doigravanje pokuša da se uključi u plej-of ne dopada se ni svima u redovima Mavsa. Prvi put od kada je nastala čitava "frka" oglasio se Luka Dončić i pored aktuelne situacije govorio i o navodima da bi uskoro mogao da napusti Dalas.

Izabrane vesti

"Ne sviđa mi se takva odluka. To je sve", rekao je slovenački reprezentativac posle poraza od Čikaga u poslednjem meču sezone za Mavse.

Dalas je u februaru bio četvrti na Zapadu i imao čak 96 odsto šansi za direktan plasman u plej-of, ali je u poslednja dva meseca imao samo sedam pobeda i čak 18 poraza, čime je pao na 11. mesto s ukupnim učinkom 38-44.

Uprkos sunovratu, Luka Dončić negira priče o eventualnom odlasku iz kluba.

"Srećan sam ovde, tako da nema razloga za brigu", izjavio je, ali i dodao:

"Nešto definitivno mora da se menja. Prošle sezone smo išli do finala Zapada i dobro se zabavljali. Uvek govorim o hemiji koju smo imali u timu, bila je zaista sjajna. Ali nešto mora da se promeni...".

Početkom februara iz Bruklina je u Dalas stigao Kajri Irving. Očekivalo se da bude veliko pojačanje, ali rezultati to ne pokazuju. Dončić, ipak, veruje da će se vremenom situacija popraviti.

"Mislim da je on veliki dodatak našem timu. Naravno, ljudi će pogledati rezultate i reći da nije tako, ali za hemiju i dobre odnose u timu potrebno je vreme. Nadam se da ću biti tu kada se oni dogode", dodao je najbolji igrač Mavsa.

Nije ovo prvi put da je Luka Dončić javno govorio da Dalas mora da poradi na jačanju tima. Svestan je vlasnik franšize Mark Kjuban da će morati da poradi na tome kako bi zadržao svoju prvu zvezdu.

"On bi voleo da ostane ovde do kraja karijere, ali moramo to da zaslužimo. Igrači nisu navikli da provode 17 godina u istoj franšizi", izjavio je Kjuban nedavno.


tagovi

NBA ligaLuka DončićDalas

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara