Foto: FIBA
Foto: FIBA

Dončić se ispromašivao, ali Slovenci slavili za prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 15:28

Slovenci idu sada na okršaje protiv Australije i Nemačke

Slovenija očekivano završava grupnu fazu sa tri sigurne pobede, a nastavak takmičenja će biti neuporedivo teži. Slovenija u narednoj rundi Mundobasketa ide na Nemačku i Australiju, neko neće moći u četvrtfinale...

Što se tiče trećeg kola u Grupi F, Slovenija je nadigrala Zelenortska Ostrva sa 92:77. Iako su se Zelenortska ostrva držala u igri, posebno u prvom poluvremenu kada Luka Dončić ništa nije mogao da pogodi iz igre, nastavak je ipak protekao u neuporedivo boljoj igri Slovenije koja je na kraju lako slavila.

Izabrane vesti

Dončić je odigrao najslabiji meč do sada na šampionatu. Posebno ako se uporedi ono što je uradio u prva dva susreta. Protiv Gruzije je dao 34 poena, a protiv Venecuele je upisao 37. Danas je međutim stao na samo 19 poena. Doduše imao je sedam skokova i devet asistencija. Šuterski je odigrao ispod nivoa. Ubacio je samo jednu trojku iz osam pokušaja. Na kraju svega pet ubačenih šuteva iz igre iz 17 pokušaja (29%).

Uhvati tri hendikepa i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Međutim, na kraju ni to nije previše uticalo na konačan rezultat. Klemen Prepelič je odigrao sjajno ubacivši 18 poena uz četiri skoka i sedam asistencija. Dvocifreni su još bili Aleksej Nikolić i Bine Prepelič sa po 11 ubačenih poena.

Na drugoj strani Zelenortska Ostrva ostaju na jednoj pobedi što je svakako veliki uspeh za ovu reprezentaciju na velikom takmičenju koje igraju prvi put. Najpoznatiji igrač ekipe i nekadašnji saigrač Luke Dončića u Realu, Edi Tavares ubacio je devet poena i 10 skokova. Imao je i pet asistencija.

Ranije danas, Gruzija je bez većih problema savladala Venecuelu.

GRUPA F - 3.kolo

Gruzija - Venecuela 70:59

/Šengelija 25 - Kolmenares 16/

Slovenija - Zelenortska ostrva 92:77

/Dončić 19 - Gomeš 17/



tagovi

Luka DončićMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara