Foto: AFP
Foto: AFP

Dončić “ukucao šifru“, upisao strašan tripl-dabl, ali...

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 23:33

Nije mogao sam, iako je pretekao Majkla Džordana po broju tripl-dabl učinaka. Poraz Dalasa od Čikaga – 101:117

Kada pogledate brojke Luke Dončića, učiniće vam se kao da gledate nekog lika iz igrice kojim upravlja gejmer sa ukucanom "šifrom". Kako drugačije objasniti činjenicu da je Luka meč protiv Čikaga završio sa 36 poena, 16 skokova i 15 asistencija?!

Ali, suština i njegovog i problema Dalasa je što i pored takve njegove partije Maveriksi nisu bili ni blizu pobede već su poraženi sa ubedljivih 101:117. I to igrajući kod kuće.

Izabrane vesti

I tu dolazimo do problema sa kojim se mnogi timovi NBA lige suočavaju. Ide se na to da svaka franšiza ima superstarove, prati se njihov učinak, kao što se sada gleda Lukin, ali očigledno je da mu je potrebna veća pomoć saigrača.

Čak i sa ovako brutalnom partijom nije mogao mnogo da pomogne Dalasu. Ali, mogao je da zabavi navijače širom sveta koji su se divili njegovim potezima, a nisu izostale ni bravure kao što je probacivanje lopte iza leđa po više puta u jednom napadu.

Dončić je ovim tripl-dablom preskočio Majkla Džordana na istorijskoj listi. Džordan ih je imao 28, a ovo je Dončićev 29. Za tako nešto mu je bilo potrebno 144 utakmice.

Može se reći da je ovo na individualnom planu bila Lukina savršena utakmica, međutim na kraju će se pobeda pisati Čikagu.

Važno je pomenuti da je Boban Marjanović odigrao šest i po minuta na ovoj utakmici, te da je za to vreme zabeležio dva poena i četiri skoka. Dončić je imao pomoć u Kristapsu Porzingisu koji je meč završio sa 20 poena i osam skokova.

Čikago je imao više raspoloženih igrača i timskom igrom stigao je do trijumfa: Markanen je dao 29, Templ 21, Jang 15, Porter 14, Karter 12 i Lavin 10.

NBA

Boston - Njujork Niks 75:105

/Braun 25 - Rendl 20/

Dalas - Čikago 101:117

/Dončić 36 - Markanen 29/



tagovi

Luka DončićDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara