Luka Dončić (Reuters)
Luka Dončić (Reuters)

Dončić video projektil iz Severne Koreje: Alarm upozorenja uplašio Slovence dan pred Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.08.23. | 11:20

Nimalo prijatna situacija za zvezdu Dalas Meveriksa i njegov tim na japanskom ostrvu Okinava

Dan pred početak Mundobasketa, nimalo prijatne scene i iskustvo za neke od protagonisa dolazeće svetske smotre. Nekolicina timova je pre konačnog dolaska u prestonicu Filipina, Manilu provela vreme na japanskoj Okinavi. Međutim, timove je, među kojima se našao i slovenački, u četiri sata ujutru probudio alarm prouzrokovan lasiranjem projektila iz Severne Koreje.

Nepredviđene okolnosti i neočekivana situacija posebno se urezala u mozak prve zvezde Slovenije i jednog od najboljih košarkaša planete Luke Dončića. Upitan od strane novinara za utiske o Okinavi gde su Dončić i drugovi pre četiri dana odigrali pripremni meč sa Japanom i slavili 103:68.

Izabrane vesti

"Sve je bilo sjajno osvim činjenice da nisam spavao mnogo protekle noći zbog alarma. Sve je bilo potpuno ludo. Bukvalno sam video projektil kako dolazi i bio sam pomalo uplašen", rekao je košarkaš Dalas Meveriksa.

Nakon što su se alarm oglasio, počeo je proces evakuacije na Okinavi, ali dvadesetak minuta kasnije japanska vlada je obavestila javnost da je područije sigurno i upozorenje za vandredne i hitne slučajeve je ukinuto.

Slovenija se nalazi u grupi sa Zelenortskim ostrvima, Gruzijom i Venecuelom, a prvu utakmicu odigraće 26. avgusta protiv južnoameričke selekcije.


tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara