Đorđević: Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, to mora da nam bude snaga

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 18:53

"Igrali smo pogrešno"

Košarkaška reprezentacija Srbije danas je igrala drugi put protiv Italije u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, a Orlovi su zabeležili i drugu pobedu.

Aleksandar Đorđević je posle utakmice istakao zadovoljstvo rezultatom, ali i dodao da njegov tim nije igrao dobro u poslednjoj četvrtini.

Izabrane vesti

Posebno je istakao slab učinak u unutrašnjoj igri.
"Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, imali smo jedan period od šest-sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u igru. Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, to mora da nam bude snaga, ono na čemu smo insistirali i na čemu smo radili. Otvorili smo prvo poluvreme baš unutrašnjom igrom, iz koje su išli pasovi nazad, dobre kreacije i dobar protok lopte… U drugom poluvremenu smo igrali pogrešno… Na kraju dobra pobeda, uvek je bolje kad se dobije utakmica. Međutim, idemo dalje, još nas čeka puno toga, da, pre svega, dođemo fizički do jedne određene forme, jer su svi igrači noćas jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Zato smo i došli ovako rano u Кinu i polako idemo korak po korak ka nekoj formi", rekao je Đorđević posle utakmice.

Posebno je važno što smo pobedili jer nam je Italija protivnik u grupi na Mundobasketu.

Naš nacionalni tim za dva dana u istom terminu očekuje utakmica protiv Novog Zelanda.
"Jedna izuzetno atipična ratnička reprezentacija, sa jednim izraženim osećajem pripadnosti svojoj zemlji kada obuku taj dres. Imamo jedan veliki respekt, znamo šta su nam uradili 2014. godine, da je bilo jako teško da se igra protiv njih i da su nas čak u Beogradu u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedili u „Pioniru“. Prema tome, ulazimo u takvu utakmicu ozbiljno, pripremljeni maksimalno, sa željom da dižemo formu", rekao je selektor našeg nacionalnog tima.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara