Đorđević: Odlazim!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.19. | 16:14

"Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru", kaže selektor Srbije

Govorilo se o tome, sada je i zvanično - Aleksandar Đorđević više neće biti selektor Srbije.

Na pitanje novinara u Kini da li ide, Đorđević je odgovorio:
Čuo sam o tome. Istina je da su mediji pisali o tome. Odlazim, reći ću to sada“, rekao je Aleksandar Đorđević novinarima u Kini na konferenciji za medije posle utakmice sa Češkom Republikom.

Izabrane vesti

Potom je pojasnio svoju odluku...
"Da, rekao sam već igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat", rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da je ovakvu odluku doneo još pre početka Svetskog prvenstva u Kini.
"Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira.... Zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču", zaključio je Đorđević, a potom napustio salu za medije.

Ovo Svetsko prvenstvo je završeno na neslavan način. Porazi od Španije i Argentine učinili su da Srbija ostane bez medalje na turniru na kom se očekivalo da može čak i do zlata. Pojavili su se mnogi koji su tražili da Đorđević više ne bude selektor, sada se to i dogodilo.

Sale Nacionale napušta mesto selektora kao čovek koji je u pet godina vodio Srbiju do tri srebra - olimpijskog, evropskog i svetskog. Vratio je Srbiju tamo gde joj je mesto posle sušnih godina. Sada mu je istekao ugovor i očigledno se neće nastaviti sa saradnjom.

Srbija će tražiti novog selektora.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara