Đorđević tužio Panatinaikos zbog neisplaćenih 350.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 22:51

Zeleni platili samo šest od 17 rata našem bivšem selektoru

Nije se najlepše završila odiseja Aleksandra Đorđevića u Panatinaikosu pre nekoliko godina. Nakon što je 2015. godine seo na klupu Zelenih, samo nekih godinu dana kasnije dobio je otkaz. PAO je zbog toga bio dužan da mu isplati preostali novac koji mu je sledio do isteka ugovora u iznosu od 350.000 evra, ali izgleda da nije sve teklo kako su se isprva dve strane i dogovorile.

Prema unapred donesenom planu, Panatinaikos je morao da isplati navedeni iznos u 17 ravnomernih mesečnih rata. I sve je išlo baš po planu. Zeleni su redovno izmirivali ratu za ratom sve do šeste, kada su stali. Zbog toga je pravni tim našeg bivšeg selektora odlučio da čitav slučaj ode na sud.

Izabrane vesti

Srpski trener je u međuvremenu zaseo na klupu Virtusa iz Bolonje sa kojim ove sezone pravi fantastične rezultate, ali će očigledno u narednom periodu jednim okom morati da prati i šta se dešava sa njegovim odnosom za Zelenima. Advokati Aleksandra Đorđevića su čak obavestili FIBA o čitavom slučaju, a tom prilikom su odredili 11. decembar kao poslednji rok za početak isplate preostalih dugovanja.

Da sve bude još interesantnije, Panatinaikos je obustavio isplatu Đorđeviću tokom avgusta, baš nakon objavljivanja vesti da će srpski stručnjak zasesti na klupu italijanskog velikana. Advokat našeg biveg selektora, Janis Markakis, istakao je za grčke medije da je plan isplate startovao u aprilu tekuće godine.

Markakis dodaje za grčki "Sport24.gr" da je Panatinaikosu bilo dato dovoljno vremena da nastavi sa isplatom, te da su nakon tri meseca bez isplate ipak morali da povuku neke radikalnije poteze, uprkos činjenici da je Aleksandar Đorđević ostao u prilično dobrim odnosima sa rukovodstvom grčkog velikana. On ipak veruje da će Zeleni reagovati u narednim danima i da će izbeći bilo kakve dalje komplikacije.
"Mislim da je Panatinaikos ozbiljan klub za evropske okvire da bi dopustio tako nešto", zaključio je advokat Aleksandra Đorđevića.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara