Tajler Dorsi (Shutterstock)
Tajler Dorsi (Shutterstock)

Dorsi pred potpisom za Olimpijakos

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.08.21. | 10:01

Dve strane u završnim pregovorima oko dvogodišnjeg ugovora

Tajler Dorsi je na putu da postane četvrto pojačanje Olimpijakosa ovog leta. Američki bek i klub iz Pireja u podmaklim su pregovorima oko dvogodišnjeg ugovora koji će uključivati opciju odlaska u NBA sledećeg leta, tvrdi Eurohoops.

Dorsi još može da čeka poslednju ponudu NBA lige. Međutim, grčki velikan mu je postavio konačan rok dokle može da čeka. Pošto nema željenih vesti iz NBA, Amerkanac je sve bliže odluci da Olimopijakosu da potvrdan odgovor.

Izabrane vesti

Prošle sezone, pre nego što je u maju napustio Makabi, kao većina stranaca, usled granatiranja Tel Aviva, prosečno je beležio 11,2 poena, 2,7 skokova i 1,6 asistencija u Evroligi, odnosno 11,7 poena, 3,3 skoka i 2,2 asistencije u izraelskom šampionatu.

S obzirom na to da ima grčko državljanstvo koje je dobio zahvaljujući poreklu majke ( igrao za U19 reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2015. i seniorsku u kvalifikacijama za Svetski kup 2019), Dorsi će u Olimpijakosu igrati kao domaći igrač u nacionalnom šampionatu, što Crvenima daje mogućnost za angažovanje još jednog internacionalnog pojačanja.

Pre njega su u Pirej ovog leta stigli Tomas Vokap (Žalgiris) i Mihalis Luncis (Promitea) koji su potpisali trogodišnje ugovore i Mustafa Fal (Asvel) koji je stavio potpis na 1+1 ugovor, dok je veteran Jorgos Printezis produžuio saradnju na još jednu sezonu.

Ugovori nisu produženi Oktavijusu Elisu i Kostasu Kufosu, legendarni kapiten Crvenih Vasilis Spanulis je odlučio da završi karijeru, a Aleksandros Nikolaidis je pozamljen Lavriju.


tagovi

Tajler DorsiKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara