Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Dragan Bajić: Igokea doživela najveću sportsku nepravdu kada joj nije dozvoljeno takmičenje u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 11:03

"Čeka nas završnica najinteresantnije sezone u poslednjih nekoliko godina", smatra trener kluba iz Laktaša

Ekipa iz Laktaša, uz Mornar iz Bara, pravo je osveženje u ovogodišnjoj sezoni ABA lige. Tim Dragana Bajića pruža dobre partije mada pored regionalne lige igra i Ligu šampiona.

Poznavaoci prilika na Jadranu podvlače da su Bajićevi izabranici tvrd orah i za najbolje sastave poput Zvezde, Budućnosti, Olimpija Cedevite, Mege…Poslednji trijumf Igokea ostvarila je u Čačku.

Izabrane vesti

Stratega kluba iz Laktaša pitali smo za ocenu dosadašnje takmičarske sezone.

“U poslednje dve sezone sudbinu smo rešavali u poslednjim kolima. Zato smo, pred novo takmičenje, kao cilj postavili zadatak da imamo mirniju godinu. Da na vreme obezbedimo opstanak, a ako se ukaže prilika za nešto više da pokušamo da iskoristimo šansu. Dobili smo priliku i mislim da smo je iskoristili na najbolji način. ABA ligu igramo dobro, a ušli smo u Top 16 Lige šamiona”, kaže za Mozzart Sport Dragan Bajić.

Do kraja takmičenja nećete se baviti matematikom gde biste mogli da završite sezonu.

“Ma ne. Igračima sam kazao da gledamo samo sebe i to isključivo prvi naredni meč. Moramo biti pošteni prema sebi, Bogu i ljudima koji nam obezbeđuju materijalnu podršku. Želimo da nastavimo u istom ritmu, a kad se sve završi podvući ćemo crtu”.

Utisak je da već sada možete biti zadovoljni učinjenim.

“Već smo uknjižili 17 trijumfa u ligi, ali kada se zna da imamo znatno manji budžet od najboljih klubova rezultat dobija na značaju. Želim da na dosadašnjem nivou odigramo završnicu ABA lige, ali igre na dva fronta mogu nas skupo koštati. Iz Čačka putujemo na Tenerife pa se vraćamo u Zadar iz koga odlazimo u Burgos…Prilično naporan raspored sa dosta putovanja, a naš osnovni cilj je da posle svake utakmice relaksiramo, odmorimo, igrače”. 

Do kraja lige očekuje se niz direktnih okršaja koji će odlučivati o konačnom plasmanu.

“Od duela u Podgorici pa dalje čekaju nas mečevi direktnih rivala. Neću ništa novo reći ako kažem da je Zvezda najbolji tim u ligi. Imali su probleme sa virusom korona, promenom trenera i potrebno je vreme da budu oni stari. Pored Beograđana, Podgoričani su favoriti, ali videćemo šta će se dešavati”.

ABA liga i dalje obezbeđuje mesto u Evroligi.

“Nisam pravi čovek za to pitanje jer još uvek imam gorak ukus oko našeg ‘izbacivanja’ iz Evrolige. Igokea je pre neku sezonu bila prvoplasirana u ABA ligi i time obezbedila plasman u elitu. Nije nam omogućeno takmičenje i to je najveća sportska nepravda koju je doživeo jedan klub u Evropi. Od tada o tim stvarima puno ne razmišljam. Igokea igra Ligu šampiona, verovatno nećemo igrati kvalifikacije za narednu sezonu, i to takmičenje je još jedna prilika da afirmišemo klub”.

Pored borbe za vrh tabele biće interesantno nadmetanje za opstanak u ABA ligi.

“I tu nas očekuje mnogo direktnih okršaja koji će rešavati konačnu sudbinu. Čačani najlošije stoje, ali imaju kvalitet da izbore opstanak u regionalnom takmičenju”.

Ne možemo da ne pomenemo pandemiju koja je udaljila navijače sa tribina.

“Mislim da je liga kvalitetna i interesantna. U poslednjih nekoliko sezona nikad interesantnija. Dvorane bi bile pune, a navijači su uskraćeni za kvalitetnu košarku. Propustiće i odličnu završnicu”, zaključio je Dragan Bajić.

Piše: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

IgokeaDragan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara