Goran Dragić (©Reuters)
Goran Dragić (©Reuters)

Dragić otvoren za sve opcije, ali bi da ostane u Majamiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.11.20. | 22:58

Sve zavisi od planova uprave Hita

Ostanak Gorana Dragića u Majamiju posle sezone gde je bio vezivno tkivo i pogonskog gorivo ekipe u plej-ofu završenom prolaskom u finale i porazom od Lejkersa u borbi za šampionski prsten zavisi isključivo od uprave Hita.

Takav zaključak može da se izvuče posle izjava slovenačkog asa tokom gostovanja poznatom američkom insajderu Šemsu Čaraniji putem video poziva na društvenim mrežama. Popularni Zmaj priznao je da je po zvaničnom isteku ugovora sa Majamijem otvoren za sve opcije u nastavku karijere, ali pre svega da nastavi ono što je započeo na Floridi.

Izabrane vesti

“Najvažnije mi je da osetim poštovanje koje zaslužujem. Zaista ulažem maksimalne napore i trud u sve što radim i verujem da se to vidi po mojim igrama. Znam da Majami želi da me vrati i nadam se da ćemo opet biti u konkurenciji za prsten i naredne sezone“, izjavio je Dragić i priznao:

“Znam i da je sve ovo biznis, pa ima mnogo opcija. Otvoren sam za sve kombinacije i predloge, a ispred mene je zaista mnogo opcija. Videćemo koja je najbolja za moju porodicu i mene. Majami je prioritet, svi u klubu bili su divni prema meni i nadam se da ćemo postići dogovor“.

Da se Dragić već u prvoj utakmici finala nije suočio s povredom plantarne fascije, odnosno mosta koji povezuje petu i prste, verovatno bi Majami pružio i veći otpor Lejkersima. Ovako, Jezerdžije su do prstena došle relativno lako...

“Teško mi je palo sve to, želeo sam da igram finale. Sanjao sam o tome još kao klinac i eto, nažalost, nisam dobio pravu šansu da pokažem sve što znam i da igram kako mogu. Uradio sam sve da se što pre vratim nazad, ali to nije bilo to. Bol je bio preveliki. Sada se osećam dobro i bola nema. Mogu da se kreće slobodno, da trčim, što je dobra stvar“.

Dragić je u maju napunio 34 godine, ali je u plej-ofu beležio partije karijere sa 20,9 poena, 4,7 asistencija i 4,2 skoka na 34,6 minuta u 15 mečeva.

“Prihvatio sam ulogu šestog čoveka, ali bilo mi je čudno na početku, jer sam tako dugo bio starter. Bilo mi je teško da prihvatim promenu, ali sam bio svestan da sam izašao bio iz povrede, da više nisam toliko mlad i da moram da promenim nešto. Najvažnije mi je bilo da pomognem timu, bez obzira da li sam starter ili ne. Tako razmišljam kroz celu karijeru“.

Goran Dragić je u prošloj sezoni inkasirao 19.217.900 dolara, a eksperti za Free Agency pišu o tome da će Majami izvesno da ga zadrži i to na malo jači jednogodišnji ugovor, posle čega će verovatno doći do rastanka.

Tržište se otvara 20. novembra, a verovatno ćemo ubrzo da vidimo rasplet, s obzirom da nova sezona počinje 22. decembra.



tagovi

Goran DragićMajami HitNBA Free Agency

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara