Goran Dragić (©AFP)
Goran Dragić (©AFP)

Dragić u Čikagu za 2.900.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 00:47

Slovenac će igrati i 15. sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu

Iskusni slovenački as Goran Dragić novi je košarkaš Čikago Bulsa. Veteran je prethodne sezone igrao za Bruklin Netse. Odigrao je 16 utakmica u ligaškom delu sezone u NBA ligi sa slabim učinkom, dok je u plej-ofu bio bolji, beležio je u proseku 10,5 poena, 4,5 skoka i 1,5 asistenciju.

Dragić je potpiao jednogodišnji ugovor za 2.900.000 dolara. Slovenac je 1. jula bio slobodan igrač, ali je brzo našao klub. Bruklin je želeo da zadrži plejmejkera, ali nije uspeo. Njemu će naredne sezone da bude 15. u bogatoj karijeri.

Izabrane vesti

Pre Bulsa, branio je boje Finiksa, Hjustona, Majamija, Toronta i pomenutog Bruklina. Postojala je mogućnost da se Dragić pridruži Luki Dončiću u Dalasu, ali na kraju je Čikago bio izbor. Biće saigrač crnogorskog centra Nikole Vučevića.

18.30: (1,55) Litvanija (14,5) Češka (2,70)

Dragić će postati prvi Slovenac koji je nosio dres franšize koju je proslavio Majkl Džordan, koja nema mnogo uspeha poslednjih godina. Bulsi su ove sezone igrali u plej-ofu, ali su već u prvoj rundi, u četvrtfinala Istoka, glatko poraženi od Milvokija (1:4).

Čikago je prethodnh dana zadržao prvu zvezdu tima Zeka Levina koji je dogovorio maksimalan ugovor na pet godina od 206.000.000 dolara. Osim Vučevića i Levina, perjanica tima je i Demar Derozan, prvi strelac tima prošle sezone, nekadašnji košarkaš Toronta i San Antonija. Ovog leta klub je pojačao i centar Andre Dramond koji takođe dolazi iz Bruklina, kao i Dragić.

Slovenački veteran je pre nekoliko dana odigrao poslednji meč u karijeri u dresu Slovenije Protiv Švedske u Stokhomu u kvalifikacijama za Mundobasket. Postao je najbolji strelac svih vremena u dresu nacionalne selekcije.


tagovi

Čikago BulsGoran DragićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara