Foto: MN Press
Foto: MN Press

DRAMA! Volden nemilosrdan protiv Partizana, Mekintajer promašio pobedu

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.11.20. | 22:59

Zanimljiv večiti derbi, crveno-beli slave, sve se rešavalo u poslednjim sekundama - 86:85

Drama u prvom večitom derbiju u sezoni! Partizan je očajno šutirao za tri poena i pored toga je preko Kodija Miler Mekintajera u samoj završnici imao šut za pobedu, ali je plej crno-belih promašio i na taj način je Crvena zvezda mogla da podigne ruke u znak slavlja - 86:85! Nije bilo previše kvaliteta, ali drame, borbe i uzbuđenja nije manjkalo! Može se reći da je Zvezda zasluženo slavila, te da je imala šansu i da ranije privede meč kraju. Partizan je pokazao karakter, borio se do kraja, i imao je šansu da dobije meč, pa i on ima za čime da žali. Tesan trijumf crveno-belih.

Zvezda je imala raspoložene bekove Voldena i Lojda, Partizan Tomasa i Mozlija, pa smo sve do samog finiša imali na meniju neizvesnu utakmicu.Crveno-beli su konstantno vodili, a Parni valjak je hvatao poslednji voz. Sve se rešavalo u poslednja dva minuta meča u koja je Zvezda ušla sa četiri poena razlike. Partizan je imao napad na 35 sekunde do kraja, kada je Zagorac ubacio trojku za samo poen razlike.

Izabrane vesti

Obradovićevi puleni su promašili naredni napad, Ročesti nije bio precizan, a onda je i Mekintajer u sledećem pokušaju promašio šut za pobedu posle probanog floutera. I na taj način je Zvezda izašla kao pobednik.

Nije bilo preterano kvalitetno, ali jeste bilo zanimljivo. Najefikasniji kod Zvezde bili su Lojd sa 18 i Volden sa 16 poena, dok su kod Partizana najefikasniji bili Tomas sa 19 i Mekintajer sa 15 datih poena.

Partizan je šutirao za tri poena 5/25, a Zvezda 15/32. Tu je bila glavna razlika.

Crveno-beli su otvorili utakmicu sa dobrim šutevima spolja preko Jagodića Kuridže i Džonija O´Brajanta. Sa trojkom Branka Lazića bilo je jasno da su gosti ušli bolje u meč i tako su poveli odmah sa osam razlike. Hol je odlično dirigovao igrom gostiju u tim momentima, a Lazić je povezao dve trojke koje su pljuštale od strane izabranika Saše Obradovića.

Partizan je morao da pronađe način da odgovori na sve to, crveno-beli su pali sa Ročestijem na pleju, crno-beli su počeli da hvataju lopte u napadu i da polako tope prednost rivala i vrate se rezultatski u utakmicu iako su šutirali u jednom momentu 1/9 za tri u momentu dok je Zvezda gađala 6/13.

Mozli je po navici uneo živost i energiju u igru crno-belih, dok je kod Zvezde Hol dominirao asistencijama i pravio velike probleme izabranicima Saša Filipovskog. Koliko god da Partizanu nisu išle trojke, toliko mu je išao ofanzivni skok i to je bio aspekat koji je crno-belima doneo i preokret. Dao je na taj način 16 od prvog 31 datog poena u prvom poluvremenu.

Pred kraj prvog dela igre Hol je uz pomoć napustio teren pošto je dobio udarac u preponu, a crveno-beli su bili oslabljeni neigranjem Ognjena Kuzmića. Kod Partizana nije bilo Jaramaza i Mike.

Crveno-beli su na poluvremenu imali prednost od 10 razlike posle dve brzopotezne trojke Ročestija i Voldena na samom kraju druge deonice. Parnom valjku nije pomoglo ni to što je imao značajno više šuteva sa linije za slobodna bacanja. Problem crno-belima je bila i činjenica što je Dangubić posle 20 minuta već imao četiri faula, te da su u istom periodu šutirali 1/13 za tri. Crveno-beli su dali čitavih 50 poena za poluvreme.

U nastavku smo gledali otvoreni košarkaški fajt, pogađali su i jedni i drugi, Volden je vodio Zvezdu, Mekintajer malo pojačao ritam i uključio se više u igru kada su domaći u pitanju, a Tomas je bio najzaslužniji što se Partizan držao u igri.

Zvezda je na ulasku u poslednju deonicu imala devet poena razlike, najviše zahvaljujući drastično boljem šutu za tri poena (14/26 za tri naspram Partizanovih 3/19 posle 30 minuta igre).

Na kraju je epilog dobijen u pravoj drami. Zvezdi ide prvi večiti derbi sezone.

ABA LIGA: Partizan - Crvena zvezda 85:86

Dvorana: Hala Sportova „Ranko Žeravica“

Sudije: Sreten Radović, Matej Boltauzer, Sašo Petek

PARTIZAN: Miler Mekintajer 15, Zagorac 12, Pejdž 6, Dangubić 8, Gordić 9, S. Janković, Veličković, N. Janković 3, Tomas 19, Trifunović, Mozli 13

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 8, O´Brajant 9, Hol 5, Volden 16, Lojd 18, Davidovac 7, Lazić 6, Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić Kuridža 10, Teri 7


ABA - 8. KOLO

Četvrtak

Borac – Krka 86:90 (41:50)

/Todorović 24 - Škifić 26/

Subota

Split – Mornar 87:95 (50:49)

/Luković 21 - Pulen 27/

Primorska – Mega 69:71 (42:37) *posle produžetka

/Kastrati 21 - Simonović 15/

Nedelja

Budućnost – Cibona 87:68

/Žugić 20 – Bundović 18/

Cedevita Olimpija - Igokea 103:92 posle produžetaka

/Peri 27 - Voler 17/

Ponedeljak

Partizan - Crvena zvezda 85:86

/Tomas 19 - Lojd 18/



tagovi

Kodi Miler MekintajerKori VoldenDžordan LojdSaša ObradovićSašo Filipovski

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara