Drejmond Grin i Nemanja Bjelica (AFP)
Drejmond Grin i Nemanja Bjelica (AFP)

Drejmond Grin oduševljen Nemanjom Bjelicom: Tek sam sad vidim šta sve može, a može mnogo

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 09:30

Zvezda Voriorsa očekuje da će Srbin biti važna slagalica u pobedničkom mozaiku Stiva Kera

Nemanja Bjelica je posle sezone za zaborav u Sakramentu i Majamiju letos stigao u San Francisko bez velike pompe. Voriorsi su srpskom internacionalcu dali veteranski minimum od 2.089.448 dolara, pa shodno tome ni simpatizeri Golden Stejta nisu mnogo očekivali od njega.

Prve utakmice, doduše u pripremnom periodu, pokazale su da trener Stiv Ker ipak računa na njega daleko više nego što to pokazuje ugovor. Nemanja je na tri meča odigrao prosečno 18,3 minuta. Upisao je prosek od 8,67 poena, po tri skoka i asistencije, uz 60 odsto šuta za tri poena.

Izabrane vesti

Ali ono što više od tih pukih brojki "kupilo" Stručni štab i saigrače jeste Bjeličino košarkaško umeće.

"Nisam ni znao da može da pravi takve poteze s loptom. Nisam imao nikakvog pojma. Onda sam proveo malo vremena s njim, a i on je rekao: 'Da, čoveče kad sam igrao u Evropi i osvojio MVP nagradu Evrolige, tako sam igrao, driblao, šutirao sam loptu... To je ono što ja radim'", ne krije Drejmond Grin iznenađenje kvalitetima srpskog reprezentativca, "Bio sam u stilu: Nisam znao da možeš da uradiš sve to."

Polivalentan igrač Voriorsa očekuje da će Nemanja, kako sezona bude odmicala, imati sve značajniju ulogu u timu, posebno zbog njegovog sjajnoj osećaja za loptu i driblinga, iako je visok 208 centimetara.

"Lepo je to videti i znati. U mečevima u kojima nas bude išao šut, timovi će nam prići u odbrani. Tada bi Nemanja driblingom mogao da im probija odbranu. Većinu (NBA) karijere proveo je na pozicijama gde su ga čuvali veliki, pa zbog toga što nema atletike nije mogao da uđe u reket. To se obično dešava na tim pozicijama na kojima su tradicionalno veliki igrači. Ali mi zapravo ne igramo tu tradicionalnu košarku, pa zato kad on uđe u reket može ili da završi akciju, ili da posle rotacije asistira slobodnom igraču. Dobro je kada znate da s njim postoji mnogo napadačkih opcija. Sa njim koji bi tako igrao, biće dobro", objasnio je Grin.


tagovi

Nemanja BjelicaDrejmond GrinGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara