Drejmond Grin (©AFP)
Drejmond Grin (©AFP)

Drejmonda Grina svi ispadi koštali više od 2.000.000 dolara?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 18:35

Zapanjujući podatak o troškovima zbog kazni temperamentnog košarkaša

Ne smiruju se u SAD strasti posle najnovijeg ispada Drejmonda Grina. Rudi Gober je posle svega verbalno napao asa Golden Stejta, kome je predviđena kazna od pet utakmica, što znači da će se na parket vratiti 29. novembra protiv Sakramento Kingsa.

Uz kaznu od pet utakmica moraće da plati i 25.000 dolara, ali to nije sve. Naime, zbog pet mečeva u kojima neće igrati, a to su dve sa Oklahomom, te Hjustonom, Finiksom i San Antonijom, Drejmondu Grinu neće biti isplaćeno gotovo 770.000 dolara!

Izabrane vesti

Specijalizovani portal Sportac izvukao je podatak da će Grina sve njegove ludorije tokom dosadašnje karijere koštati više od 2.000.000 dolara! Odnosno, 2.231.780 dolara. Od toga, na kazne je tokom 11 godina igranja u NBA ligi morao da plati čak 1.500.000 dolara! Ostatak je zapravo pomenuta suma od 770.000 dolara, koliko mu Golden Stejt neće isplatiti zbog suspenzije. U sve to nije uračunata i kazna koju je Drejmond Grin dobio zbog udaranja Džordana Pula pre godinu dana.

Podsetimo, Drejmond Grin je žestoko kažnjen pošto je bio najaktivniji u sukobu Džejlena Mekdenijelsa i Kleja Tompsona posle samo 100 sekundi utakmice. Njih dvojica su se vukli za dresove i umalo je došlo do fizičkog obračuna, a Grin je uskočio u odbranu svog saigrača, kada je Rudi Gober našao u gužvi. Tada je Grin "zaključao" Gobera i tako ga udaljio od mesta obračuna. Tompson, Mekdenijels i Gober takođe moraju da plate po 25.000 dolara.

Kako su objasnili iz NBA lige, kada su donosili odluku o kazni za Drejmonda Grina, u obzir su uzeli njegovu istoriju i dosije koji je podeblji. Ovo mu je peta suspenzija ove vrste u dosadašnjoj karijeri. Pre ove, Grin je bio isključen iz treće utakmice prve runde plej-ofa sa Sakramentom zbog toga što je stao na grudi Domantasa Sabonisa dok je ovaj ležao na parketu.

Taman je vreme da se podsetimo nekoliko njegovih ispada tokom karijere...



tagovi

Drejmond GrinNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara