Savo Drezgić (Foto: MN Press)
Savo Drezgić (Foto: MN Press)

Drezgić, Mikić i Plisnić pokazali talenat, ali juniori Partizana izgubili od Koponenovog tima

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 12:43

Crno-beli poraženii na startu kvalifikacionog ANGT turnira od Next Generation ekipe, uprkos odličnom napadačkom izdanju mladog Sava Dregzića

Juniori Partizana otpočeli su borbu za mesto na završnom turniru Evrolige porazom. Next Generation tim, sa klupe predvođen čuvenim finskim košarkašem Peterijem Koponenom, slavili su u dvorani "Basket Siti" protiv crno-belih 64:73 i poravnali se sa Crvenom zvezdom na čelu Grupe A posle prva dva susreta.

Koponenovi izabrabici su ključnu razliku napravili u trećem kvartalu, kada su na krilima dobre igre Omera Suljanovića poveli sa 20 razlike na tri i po minuta do isteka četvrtine. Uspeo je Partizan da se konsoliduje i preko najtalentovanijih pojedinaca, Sava Drezgića i Viktora Mikića, uhvati priključak. Priđe na jednocifren zaostatak po ulasku u poslednja četiri minuta utakmice. Ipak, imali su talentovani košarkaši Next Generation ekipe spreman odgovor, te su čuvali višak i na kraju upisali pobedu.

Izabrane vesti

Talentovani bek crno-belih, Drezgić, pokazao je izvrstan napadački potencijal. Odlično je probijao odbranu rivala, dolazio do rešenja u jedan na jedan situacijama, ali i razigravao ekipu, pomagao u kontroli skoka. Okončao je susret vrlo-blizu tripl-dabla sa 23 poena, 10 skokova i sedam asistencija za indeks korisnosti 28.

Ispratili su ga sa dabl-dablovima Viktor Mikić i Stefan Plisnić - obojica sa po 12 poena i 11 skokova. Pokazali su da poseduju odlične fizičke atribute, veliku borbenost, ali i tajming na skoku. Ipak, ovom trojcu nedostajala je podrška ostatka ekipe, koji je skupa ubacio 17 poena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Suljanović sa 15 poena, a ubeležio je i 10 skokova (indeks "samo" 13 zbog osam promašenih šuteva iz igre i 0/4 sa linije penala). Vasilije Todorović je dodao 14 poena, dok je i David Mirković imao dabl-dabl sa 12 poena i 10 uhvaćenih lopti. Aleksandre Huget je dodao 10 poena, a izvrsnu partiju pružio je Nikas Stuknis sa šest poena, devet asistencija i po pet skokova i ukradenih lopti za indeks korisnosti 20.

Juniori Partizana će drugi meč odigrati od 17:00, kada se budu sastali sa vršnjacima iz Crvene zvezde koji su na otvaranju turnira savladali Valensiju.

KVALIFIKACIONI ANGT TURNIR EVROLIGE "MARKO IVKOVIĆ"

Petak (31. mart)

Crvena zvezda – Valensija 84:71

/Topić 35 - De Larea 19/

Partizan – Next Generation Belgrade 64:73

/Drezgić 23 - Suljanović 15/

13:00 Venecija – Mega MIS

15:00 Pariz – Anadolu Efes

17:00 Crvena zvezda – Partizan

19:00 Valensija – Next Generation Belgrade

Subota (01. april)

09:00 Mega MIS – Anadolu Efes

11:00 Venecija – INSEP

13:00 Partizan – Valensija

15:00 Next Generation Belgrade – Crvena zvezda

17:00 Anadolu Efes – Venecija

19:00 INSEP – Mega MIS

Nedelja (02. april)

11:00 četvrtoplasirani iz Grupe A – čevrtoplasirani iz Grupe B

13:00 trećeplasirani iz Grupe A – trećeplasirani iz Grupe B

15:00 drugoplasirani iz Grupe A – drugoplasirani iz Grupe B

17:00 Takmičenja u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki

19:00 Finale


tagovi

KK PartizanAdidas next generation turnirSavo DrezgićViktor MikićPeteri KoponenJuniorska Evroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara