Dru Nikolas (©Dragana Stjepanović)
Dru Nikolas (©Dragana Stjepanović)

Dru Nikolas za Mozzart Sport: Željkov blistavi um među tri najbolja na svetu

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 12:15

Nekadašnji as Panatinaikosa i dvostruki osvajač Evrolige govorio za naš portal o Madaru, Jokiću i ostalim temama

Ako neko zna sistem rada Željka Obradovića, onda su to nekadašnji igrači Panatinaikosa sa kojima je harao Evropom. Jedan od njih je Dru Nikolas, dvostruki osvajač Evrolige, danas skaut Boston Seltiksa. U tom svojstvu je stigao u Beograd, a u nedeljnom matineu, tik uz teren, pratio okršaj Partizana i Mege Mozzart.

Izabrane vesti

"Oduševio sam se kada se otvorila prilika da dođem u Beograd, pre svega da vidim svog nekadašnjeg trenera Željka, a danas velikog prijatelja", počeo je Nikolas razgovor za Mozzart Sport.

Pune tri godine je sjajni Amerikanac proveo u zelenom dresu kluba iz Atine.

"Pre dva dana sam stigao u Beograd i odmah sam posetio trening Partizana. Gledam kako se radi i naviru mi sećanja. Željkov povišeni glas i ista poruka. Ništa se nije promenio posle svih ovih godina. Još uvek traje potraga za perfekcijom. Neverovatan je. Mnogo mi je drago što sam imao priliku da popričam sa njim".

Poseta Beogradu ima i poslovni karakter.

"Naravno, došao sam da vidim kako je Jam Madar. On je mladi igrač kojeg pratimo u Evropi. Ukoliko sluša sve što mu Željko kaže napredovaće, bez dileme. Ima potencijal za NBA ligu. Samo neka nastavi da se razvija, Partizan je idealna sredina za njega".

O srpskim košarkašima ima samo reči hvale.

"Ceo region je krcat talentovanim košarkašima, došao sam da pogledam nekoliko utakmica i mnogobrojne igrače. Što se tiče momaka u NBA ligi, znamo svi ko je Nikola Jokić. On je potvrda tog talenta, neverovatno igra i stvarno ga je uživanje gledati. Jedinstven igrač, kategorija za sebe".

Srpski košarkaši su dokazali da mogu da budu deo NBA karavana, a večito je pitanje da li bi Željko Obradović mogao da uspostavi svoj sistem u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Za mene je Željko Obradović u top tri košarkaška uma na planeti. Ubrajam tu sve trenere. On je bez dileme najbolji sa kojim sam sarađivao i koji me je najviše naučio. Znam da je srećan u Partizanu i da je uradio sve što je mogao u Evropi, tu je bez premca, ali sam ubeđen da bi mogao mnogo toga da napravi i u NBA ligi".

Obradović je sa Panatianikosem osvojio pet titula prvaka Evrope.

"Pamtim njegovu želju da nas sve učini boljima posle svakog treninga. Tražio je najviše od nas, ali smo svi mi u Panatianikosu želeli da mu pokažemo da možemo da budemo perfektni, jer smo znali šta to znači. Ako budemo po njegovoj želji to znače trofeji, a svi znaju koliko je Željko osvojio".

Nikolas je tokom bogate karijere u kojoj je osvajao trofeje u Grčkoj i Italiji posebno zapamtio mečeve u glavnom gradu Srbije.

"Govorim uvek prijateljima da je Beograd mesto koje mi je najviše ostalo u sećanju pored Atine. Grad koji živi za košarku, mečevi protiv Partizana su bili nezaboravni baš zbog te atmosfere sa tribina koja se prenese i na parket".

Kao vanserijski košarkaš, čini se da bi Dru i danas žario i palio parketima širom Evrope.

"Rekao sam roditeljima baš pre nekoliko dana, rođen sam deset godina prerano. Da danas radim sa Željkom u ovom stilu koji se forsira, bio bih još bolji. O parama da ne razgovaramo", uz smeh završava razgovor za naš portal.


tagovi

KK PartizanDru NikolasŽeljko ObradovićNikola Jokić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara