Sjajni košarkaš Memfis Dezmond Bejn (©AFP)
Sjajni košarkaš Memfis Dezmond Bejn (©AFP)

Drugi tim NBA lige pregazio poslednji, Bitadze solidan u ubedljivom slavlju protiv Portlanda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 23:25

Očekivani trijumfi Memfisa i Indijane

Večeras su odigrana dva meča za sve evropske sladokusce NBA košarke. U terminu od 20.30 sastali su se Hjuston i Memfis, kao i Indijana i Portland. Očekivano, Grizlisi su bili ubedljivi u Teksasu, dok su Pejsersi razbili Trejlblejzerse kod kuće. Interesantno je da su obe poražene ekipe postigle po 98 poena.

Predvođen Dezmondom Bejnom sastav iz Tenesija upisao je čak 49. pobedu u sezoni (122:98). Memfis je najprijatnije iznenađenje lige, definitivno najinteresantniji tim za gledanje, a prvoh svega spada i u jedno od defanzivno najboljih ekipa u ligi. Posle novog trijumfa drugi je na tabeli Zapada, ali ima i drugi najbolji učinak u čitavoj ligi (49-23).

Izabrane vesti

Roketsi su sa druge strane još prošle sezone okrenuli novi list, "tenkuju" (namerno gube za pikove) i sede na poslednjem mestu Zapada sa učinkom 17-54 - najgorim u NBA.

Držali su se Roketsi koliko toliko u prvoj četvrtini, pokazali zube u drugoj deonici, ali već u trećoj su popustili. Memfis nije "spuštao nogu sa papučice za gas", pa je upisao veoma ubedljivu pobedu.

Dža Morant je odmarao, pa je Bejn vodio glavnu reč sa 24 poena i sedam asistencija (5sk, 3ul). Iako je sredinom sezone izgubio ritam iz prvog dela, vratio se na pravi put. Na poslednjih osam mečeva u proseku je beležio 20,9 poena uz pet skokova.

Ispratio ga je Dilon Bruks sa 20, 16 je dodao Dentoni Melton, dok je 15 ubacio Džeren Džekson. Dvocifreni i Zair Vilijams sa 14, kao i Tajus Džons sa 13 poena.

U poraženoj ekipi 17 poena Denisa Šrudera, 15 je dodao Kenjon Martin Džunior, 14 Kevin Porter Džunior, dok su po 12 ubacili turski internacionalac Alperen Šengun (9sk) i Kris Vud (7sk).

U istom terminu Indijana je pregazila indisponirani Portland 129:98. Već na poluvremenu je sve bilo jasno u Indijanapolisu, kada je domaćin imao 21 poen viška.

Ošej Birset je predvodio četu Rika Karjlajla do 25. pobede u sezoni (47 poraza) sa 24 poena, ali je najefikasniji akter susreta bio košarkaš Trejlblejzersa Džoš Hart sa 26. Četa Čonsija Bilapsa nastavlja da posrće, krajem roka za trejdove je pritisnula dugme za restart i od tada retko dobija mečeve jer se odrekla nekoliko vrlo bitnih igrača (26-43).

U pobedničkom sastavu se istakao i Džastin Anderson sa 18 poena, po 17 su dodali Dželjen Smit i Teri Tejlor. Dvejn Vašington Džunior je dodao 13, a vrlo dobar i bivši centar Mege Mozzart i podgoričke Budućnosti Goga Bitadze sa 12 poena, tri asistencije i dve uhvaćene lopte. Novajlija iz Sakramenta Tajris Haliburton dodao je 10 poena uz sedam zavšrnih dodavanja.

Hart je u smiraj roka za trejdove stigao u paketu koji je Nju Orleans poslao za Si Džej Mekoluma i nastavlja da pruža odlične partije u novoj sredini. Na poslednjih pet utakmica beleži 28,6 poena uz 5,6 skokova i 4,8 asistencija. Nekadašnji igrač Lejkersa u dresu Blejzersa beleži 20 poena, pet skokova i četiri završna dodavanja u proseku uz 62 odsto "istinskog" procenta šuta (True shooting). Prosek u ligi u pomenutom parametru je 58,6 odsto, a sve iznad 60 se smatra elitnim učinkom.

Ipak, sastav iz Oregona ima osam povređenih igrača, među kojima su Erik Bledso, Enferni Sajmons, Džo Ingls, Jusuf Nurkić, Demijan Lilard i Džastis Vinslou. Nije odlični bek imao pravu podršku, ispratio ga je koliko toliko samo Trendon Votford sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Dru Jubenks brojao do 12 uz takođe osam skokova. Kris Dan je bio kratak za asistenciju u poteri za dabl-dablom (11p), dok su dvocifreni bili i Ben Meklmor sa 11, kao i Brendon Vilijams sa 10 poena.

NBA

Nedelja

Hjuston - Memfis 98:122

/Šruder 17 - Bejn 24/

Indijana - Portland 129:98

/Briset 24 - Hart 26/

Atlanta - Nju Orleans U TOKU

Orlando - Oklahoma U TOKU

Sakramento - Finiks U TOKU



tagovi

Memfis GrizlisHjuston RoketsIndijana PejsersPortland TrejlblejzersGoga Bitadze

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara