Foto: Reuters
Foto: Reuters

Duel Španaca i Drim tima uvertira u Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.05.21. | 13:29

Pretendenti na zlato u Tokiju zagrevaju se kroz međusobni duel

Horhe Garbahosa, predsednik Košarkaškog saveza Španije, najavio je da će reprezentacija Španije 18. jula odigrati prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u Las Vegasu.

Duel najboljih reprezentacija na FIBA rang listi biće ujedno i poslednja provera pred Olimpijske igre u Tokiju za pretendente na zlato, a prvi čovek španske košarke otkrio je kako je došlo do realizacije ove ideje.

Izabrane vesti

"Kada su me kolege iz Košarkaškog saveza SAD pozvale zainteresovane za učešće našeg tima u balonu u Las Vegasu shvatio sam to kao veliki znak poštovanja. Ovo je najbolja utakmica koju svetska košarka može da pruži, duel između prvog i drugog tima na svetu", rekao je nekadašnji krlini centar.

Tokom priprema za igre u Tokiju, Španci će prethodno odmeriti snage sa Francuskom, prvo u Malagi (8. jula), a dva dana kasnije i u Madridu. Istovremeno će se susresti i ženske selekcije.

Podsetimo, na prethodnim Olimpijskim igrama održanim u Rio de Žaneiru Španija je u završnici turnira odmerila snage upravo sa Francuskom i SAD. Crvena furija je u četvrtfinalu savladala Trikolore (92:67), dok je na korak od finala poražena od Sjedinjenih Američkih Država (76:82), a Drim tim je potom pobedom nad Srbijom (96:66) stigao do najsjajnijeg odličja.


tagovi

Košarkaška reprezenatcije SADkošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara