""
""

Dule Vujošević bez milosti - Renfro izbačen iz reprezentacije!

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.17. | 18:06

Razlog - grubo kršenje discipline

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević izbacio je iz reprezentacije Aleksa Renfroa zbog, kako se navodi, grubog kršenja discipline.

Izabrane vesti

Selekcija BiH je u subotu poražena od Švedske sa 88:72 u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a dan kasnije Vujošević je odlučio da povuče radikalan potez.

Mediji u BiH prenose da je Renfro proveo noć u društvu “atraktivne voditeljke“ i da se u nedelju ujutru nije pojavio na doručku sa ekipom.

Inače, Renfro je pre dve godine dobio pasoš BiH, a potom je nastupio za tu selekciju na Evrobasketu 2015.

Povodom celog slučaja saopštenjem se oglasio i Košarkaši savez Bosne i Hercegovine.

“KS BiH obaveštava javnost da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom Stručnog štaba iz reprezentacije odstranjen 31-godišnji Amerikanac sa BiH pasošem, Aleks Renfro, pa je izvesno da neće putovati sa ekipom u Slovačku i Jermeniju. Njegovo mesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

Ova epizoda ne znači da će reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva susreta protiv Slovačke, a naročito protiv Jermenije, ekipa boriti do poslednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj.

Ovaj potez najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi“, navodi se u saopštenju.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Aleks RenfroBiHDuško VujoševićEvropakošarkaška reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara