Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Duplo golo

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.01.21. | 08:00

Sezona gradacijski postaje sve gora. Posle ABA lige, sada je i Evrokup polako krenuo da klizi kroz prste Partizana

Partizan je 2010. godine u Parizu igrao Fajnal for Evrolige i živeo dane slave. Deceniju kasnije, Partizan je u predgrađu Pariza početkom 2021. godine doživeo jako težak poraz od Metropolitana. Da ne kažemo - katastrofu. I po rezultatu, a još više po utisku.

Umesto da nešto krene nabolje, Partizan se baš “trudi” da ovu sezonu čini sve gorom i gorom. Posle gotovo ispuštene realne šanse da se plasira u plej-of ABA lige, sada je ubedljivim porazom od Metropolitana dobio, kako bi rekli ljudi koji igraju domine - “duplo golo”: Ne samo da je izgubio i došao na skor 1-1, nego je sada dozvolio razliku koju je jako teško nadoknaditi u slučaju mogućih “krugova” za prolazak u četvrtfinale.

Izabrane vesti

U teškoj konkurenciji Burga, Krke i Borca (dva puta), čini se da je ovo, verovatno uz Krku, najgora Partizanova utakmica u sezoni.

Apsolvirali smo poslednjih sedmica skoro sve aspekte Partizanovog stanja, uzduž i popreko: I koliko je loša Partizanova situacija u ovoj momentu, i da već sada treba da se okrene stvaranju tima za sledeću sezonu, i da neki igrači Partizana ne zaslužuju crno-beli dres i grb, i da Sašo Filipovski nije doneo poboljšanje u odnosu na Vlada Šćepanovića, i…

Posle Krke smo konstatovali da je nastao raspad sistema, a kada se tako nešto dogodi, previše je optimistično očekivati neku naglu promenu. Mada Partizan, treba i to reći, i dalje poseduje šanse za četvrtfinale Evrokupa. Doduše, posle ovako ubedljivog poraza i ta šansa je drastično opala.

Možda je najbolji komentar cele situacije Partizana, te utakmice u Francuskoj, dao Miroslav Berić, bivši košarkaš i funkcioner Partizana, gostujući na Sport Klubu posle samog meča.

"Ubedljivo najgora Partizanova utakmica. Čak ni protiv Burga nije bilo ovako. Ovo je bilo jako, jako loše. Mi smo u studiju bili veći optimisti od igrača i stručnog štaba. Od samog starta je krenulo loše. Na kraju se ispostavilo da je bilo bliže 30 razlike nego 17. Ne znam šta da kažem, bez komentara sam”, rekao je Berić u studiju Sportkluba.

I njemu je za oko zapalo ponašanje igrača na terenu, odnosno generalno manjak želje.

Taj govor tela igrača i kako se ponašaju kao da je utakmica biznis lige u pitanju... Igraju se sa renomeom kluba na taj način. Pominjali smo Kićanovića i sada da pričamo posle ovakve utakmice… Verovao sam da može da Partizan da pobedi, ali ovo je katastrofalno. Sreća pa je bilo 17 razlike, Zdovc u poslednjih pet minuta uveo drugu postavu. Šta ostaje ako se ispadne iz Evrokupa? Pa mora li da se izgubi sa 20 razlike? Možda dođe do nekog kruga. Partizanu je daleko bila lakša ova utakmica za brejk nego Lokomotiva”, komentarisao je dalje Berić.

Naravno da svim navijačima smeta poraz, ali nekako je sam način na koji Partizan gubi utakmice još gori od samog rezultata. Potpuno neubedljivo to deluje. A onaj blesak, protiv nejakog Trenta, ne može mnogo da popravi utisak.

Može da se izgubi, da se ima loše veče, ali govor tela... vidi se da nema neke atmosfere. A atmosfera je uvek krasila Partizan. Moraju da se trgnu, Evrokup je takmičenje kroz koje može da se gleda ka Evroligi. Ali ovo sada… Ne znam više ni šta da kažem. Pokušavam da budem optimista, ali baš sam razočaran, loša slika. Da smo izgubili od Virtusa i Malage, pa i da kažeš… Ova ekipa se igrala sa Partizanom, bilo je 24 poena razlike. Završili smo pet napada zaredom kao na treningu - trči, pucaj", konstatovao je Berić.

A šta je na sve posle utakmice rekao trener Sašo Filipovski?

Imali smo problema sa njihovom odbranom i agresivnošću. Nismo bili disciplinovani u napadu, tako da je nivo naše igre opao usled njihove agresivnosti. Nakon toga smo se malo pogubili i nismo igrali našu košarku. Ta agresivnost je glavni razlog zbog kojeg nismo bili na našem nivou. Sa druge strane, promašili smo nekoliko polaganja, a u odbrani smo dozvolili mnogo lakih poena posle igre jedan na jedan. Nismo dobro branili te prodore”, rekao je Filipovski.

Šta kaže ponajbolji igrač Partizana, Vil Mozli?

"Znao sam da će biti teška utakmica i da moramo da izađemo i odigramo jako. Moramo da prihvatimo ovaj poraz, vidimo gde smo grešili i moramo da ispravimo greške u narednim utakmicama. Promašili smo neke šuteve, nakon kojih smo počeli da forsiramo i uzimamo teške šuteve. Sledeći put ćemo biti koncentrisaniji”, rekao je Mozli.

Očigledno je već duže vreme da igre nema, kao i da je bilo dovoljno vremena da vidimo od igrača šta mogu i ne mogu, te da je ovo sada, najverovatnije, realna slika ovog tima. Treći poraz u poslednje četiri utakmice. Čak i najveći optimisti su ostali bez goriva.

Jasno je da nešto treba da se menja. Samo - šta?

Menjali su se igrači, odlazili i dolazili. Promenio se trener. A Partizanovo stanje je iz utakmice u utakmicu sve gore i gore.


tagovi

Sašo FilipovskiEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara