Duško Ivanović (Foto: Starsport)
Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Duško Ivanović: Hoćemo da dobijemo preostale dve utakmice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 18:21

"Videćemo evoluciju Bena Bentila, Lazić i Nedović treniraju jako", rekao trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde privode sezonu u Evroligi kraju. Uprkos tri vezana trijumfa, ostali su bez matematičkih šansi da se domognu plasmana u plej-of (15-17), ali motiva je sasvim dovoljno kada u goste dolazi lider elitnog takmičenja, Olimpijakos (četvrtak, 19.00). Posebno jer će i prema najavama tribine dvorane Aleksandar Nikolić biti ispunjene.

Trener Zvezde Duško Ivanović ističe da ekipu Jorgosa Barcokasa (23-9) krasi rutina u igri i da će jedan od glavnih ciljeva biti sprečiti tim iz Pireja da iz automatizma dolazi do lakih poena.

Izabrane vesti

"Hoćemo da dobijemo preostale dve utakmice, bez obzira da li imamo šanse. Olimpijakos je pokazao da je jedna od najboljih ekipa, što ukazuju i plasman i igra.To je ekipa koja ima izuzetno kvalitetne igrače koji igraju dugi niz godina skupa i u velikoj meri po automatizmu. Poznaju se izvanredno, postižu veliki broj lakih koševa zato što se poznaju. Moramo te koševe da smanjimo, da ih ne postižu na uobičajen način", rekao je Ivanović.

Već neko vreme van stroja su kapiten Branko Lazić i Nemanja Nedović, dok je meč sa Megom minulog ponedeljka zbog lakše povrede noge propustio Ben Bentil. Kada će se ova trojka vratiti na parket?

"Branko je počeo jače da trenira. Nedović takođe trenira, videćemo sutra da li će biti u ekipi. Bentil je zasad nedelju dana, pa ćemo videti evoluciju".

Beogradski crveno-beli su u Pireju bili bolji od grčkog tima sa kojim dele boje u prvom delu sezone, i to u Dvorani mira i prijateljstva u kojoj retko ko uspeva da slavi (13-3 kod kuće).

"Šta je bilo pre, ne pomaže nam za sutra. Da zaboravimo to i da igramo odbranu", zaključio je Duško Ivanović, a potom je očekivanja pred duel sa bivšim timom izneo i centar Zvezde, Hasan Martin.

FALA DA IZGURAMO IZ REKETA, ZADOVOLJSTVO JE IGRATI SA KAMPACOM

Amerikanac je dve godine pre dolaska na Mali Kalemegdan bio član tima iz najvažnije grčke luke.

"Očekujem tešku utakmicu. Igraju sjajno čitave sezone, imaju velike igrače. Moramo da igramo sa maksimalnim intenzitetom, budemo agresivni. Ne možemo da pravimo previše grešaka, jer će to iskoristiti. Igraju dobro kao tim i moramo da igramo agresivno odbranu, ograničimo broj izgubljenih lopti u napadu", rekao je Martin.

Očekuje ga mnoštvo teških duela sa gorostasnim Mustafom Falom, kao i ostale visoke igrače srpskog i regionalnog šampiona. Delio je svlačionicu minule sezone sa Francuzom, koji je recept protiv njega?

"Morate da što pre da mu se nametnete fizički, izgurate iz reketa. Voli dosta i da dodaje i moramo da mu budemo blizu u odbrani, ne dozvolimo mu da se odomaći u reketu."

Martin je u ponedeljak protiv Mege potvrdio da se nalazi u dobroj formi i ubeležio rekord u bojama Zvezde sa 16 poena. Primetna je bila i njegova sjajna saradnja sa Fakundom Kampacom.

"Njegova energija u odbrani i napadu, trudim se da je pokupim. Način na koji menja ritam utakmice, brzinom i čvrstinom... Zaista je zadovoljstvo igrati sa njim i u velikoj meri mi olakšava posao", zaključio je Hasan Martin.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićHasan MartinKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara