Duško Ivanović (©Star Sport)
Duško Ivanović (©Star Sport)

Duško Ivanović: Imali smo sreće sa poslednjim šutem, za razliku od utakmice sa Barselonom

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 23:15

"Šteta je što Kamapco ne igra za sve koji gledaju Evroligu, Dalibor Ilić pokazao da na njega može da se računa", rekao je trener Crvene zvezde posle pobede u Valensiji

Uprkos svim problemima, Crvena zvezda je nastavila da pobeđuje. Slavila je posle 40 minuta velike borbe u Fonteti protiv Valensije 77:75, uz novu briljantnu partiju Filipa Petruševa i ekspresno se vratila na pobednički kurs u Evroligi, posle kontroverznog poraza od Barselone koja je do trijumfa došla zbog velikog sudijskog propusta.

Podsetimo, aribtrima je promaklo da je Nikola Mirotić pre šuta za produžetak gazio liniju. Crveno-beli su večeras takođe branili poslednji napad, bek Valensije Džered Harper nije napravio nikakav prekršaj, ali je promašio veoma težak šut sa zvukom sirene.

Izabrane vesti

"Veoma teška utakmica. Znali smo i pre utakmice da igramo protiv veoma talentovanog napadačkog tima, koji igra odlično u tranziciji i ima veoma dobre visoke igrače. Čitave utakmice smo igrali veoma dobru odbranu. Imali smo problem u poslednjih pet minuta u napadu, igrali smo bez jasne ideje kako da dođemo do lakih poena. Večeras smo imali sreće sa poslednjim šutem, za razliku od utakmice sa Barselonom", rekao je Duško Ivanović.

Španske medije je zanimalo da čuju komentar trenera Crvene zvezde povodom zabrane Evrolige da registruje nove igrače i trenere, pa tako ni Fakunda Kampaca.

"Šteta je za sve što Kampaco ne igra, ne samo za Zvezdu, već za sve koji gledaju Evroligu. Ljudi žele da gledaju najbolje igrače, ali moramo da se borimo bez njega, biće teško, ali moramo da se se borimo".

Dalibor Ilić je večeras upisao prvi nastup u Evroligi i imao dobru ulogu sa šest poena i tri skoka za manje od devet minuta na parketu.

"Dalibor je i u ABA ligi i u ovoj utakmici pokazao da na njega može da se računa. Odigrao je sasvim solidno, ali sve zavisi od utakmice do utakmice. Svaka je različita, neko će da igra, neko neće, zavisi od protivnika. Niko nema ništa garantovano, svi mogu da igraju. Najbitnije je da su svi igrači spremni kada uđu da daju sve od sebe i pomogu ekipi".

Za kraj je poželeo svima srećan Božić.

"Srećno Badnje veče i Božić pravoslavcima, kao i katolicima, da svi budu srećni i zdravi", zaključio je Duško Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićFakundo KampacoDalibor Ilić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara